Egy „transzinfluenszer” elment a Korán-olvasóklubba, és nagyon fellelkesedett attól, amit az iszlám szent könyvében talált (VIDEÓ)

2023. november 27. 07:23

Viszont még a Korán első fejezetét se olvasta végig a saját bevallása szerint, szóval érhetik még meglepetések.

2023. november 27. 07:23
null

Erősen meglepő videó terjed az interneten: egy „transzinfluenszer” arról számol be, hogy elment egy Korán-olvasóklubba, és nagyon fellelkesedett attól, amit az iszlám szent könyvében talált. 

A delikvens leszögezte, hogy nem kíváncsiságból olvassa a szent iratot, hanem azért, hogy tanulmányozza azt.

„Elkezdtem követni valakit, aki a Koránt tanítja a közösségi médiában, és Korán könyvklubot tart muszlimoknak és nem-muszlimoknak egyaránt. Nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdhessek oda járni” – fejtegette a Koránnal történő, várhatóan „gyümölcsöző” kapcsolatának kezdetét az influenszer.

„Az, ahogy a Korán leírja a dolgokat, számomra valóban értelmes” – szögezte le –  „Tudtátok, hogy Allah túl van a nemeken?”, majd nagy büszkén beszámolt arról, hogy hogyan tűzdelte teli öntapadós cetlikkel a Koránt azoknál a részeknél, amelyek vonzották.

Viszont, még az első fejezeten sincs túl a saját bevallása szerint, szóval érhetik még meglepetések.

„Egy egész forradalom zajlik bennem” – értékelt a videó vége felé – „Nem azt mondom, hogy áttérek, de azt sem, hogy nem fogok. [...] Csak azt tudom, hogy ez pontosan az, amire most szükségem van.”

Nyitókép: X-képernyőkép

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. november 30. 01:39
Ajánlanám neki inkább a Saría-t tanulmányozni....ezeknek a korcs valamiknek előszeretettel...
piramis-2
2023. november 28. 07:30
Te hitvány fehérje halmaz! Ha azért mentél oda, mert azt reméled megb####ák a popócskádat, jó helyre mentél! Annyi, hogy ők azt értik ezen, hogy ledobnak egy magas ház tetetőjéről! Ahogy ÉRDEMLED! Kár beléd a karbonlábnyom!
DFK
2023. november 27. 17:39
Lesz még meglepi a számára...
ProletarFC
2023. november 27. 13:36
Magyarországon Koránt a Simon Róbert: A Korán világa című lábjegyzetek nélkül nem érdemes tanulmányozni. Mivel Simon-féle Korán nem arabnyelvű, hanem egy magyar fordítás, így az par excellence nem számít valójában szent könyvnek. Már az első szúrában ott van a misztikum, az al-fatiha-ban, "as-sirat al mustaqim" Hamvas Béla ír a perzsiai eredetű Csinvat-hídról, ami a földi világot kötötte össze az égi világokkal, és az aranykorban még 9 ilyen híd volt, mára egy maradt, vagy egy sem a sötét korszakban. Az arab szirat-sirat nagyon hasonklló hangzású, kérés Allahhoz, hogy az igaz úton vezesse a fohászkodót és ne a tévelygőkén. Ennek a bizonyos igaz útnak tehát híd jelentése van, az égi híd ai összeköti a két világot és úgy tudom Damaszkuszban van/lesz az ítélet, amikor is Iszá azaz Jézus visszatér. A Szirat tehát híd nem út. Az igazak hídja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!