Izrael elutasította a tartós tűzszünet lehetőségét az ENSZ BT ülésén

2023. november 29. 19:51

Az izraeli ENSZ-nagykövet szerint egy tűzszünettel Izrael nem tudja megvédeni polgárait.

2023. november 29. 19:51

Izrael elutasította a tartós tűzszünet iránti követeléseket az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) szerdai ülésén. „Mindenki, aki a tűzszünetet támogatja, az alapjában véve a Hamász terroruralmának folytatását támogatja a Gázai övezetben” – jelentette ki Gilad Erdan izraeli ENSZ-nagykövet a New York-i tanácskozáson.   

Hangsúlyozta, hogy egy tűzszünettel Izrael nem tudja megvédeni polgárait.   

Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre tűzszünetet követelni és azt állítani, hogy megoldást keresnek a konfliktusra. Emellett a radikális iszlamista Hamász nem partner egy megbízható békéhez – szögezte le.   

Nem veszik észre, hogy a tűzszünet és a béke iránti követelés önellentmondás?” 

– vetette fel Erdan. Kijelentette, hogy az erőszak csak akkor érhet véget, ha a Hamász átadta a túszokat és az Izrael elleni, október 7-i támadásban részt vett terroristákat. António Guterres ENSZ-főtitkár és a BT-ülést vezető Vang Ji kínai külügyminiszter ugyanakkor átfogó, tartós fegyvernyugvást sürgetett a Gázai övezetben, azt hangoztatva, hogy az erőszak „olyan sorscsapásba fordulhat át, amely felemésztheti az egész régiót”. Vang azt is bejelentette, hogy Kína további humanitárius segélyeket küld a palesztin térségbe. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Flash 90 pool/Yonatan Sindel


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 30. 14:29
NEM ÁLLUNK MEG FÉLÚTON TERRORIZMUS PUSZTULJON! ( héberből forditottam:-))
Héja
2023. november 30. 09:38
Gyülekeznek az antiszemita döglegyek... Nem fogják föl, hogy a Hamász és más gyilkos terrorista szervezetek az egész világot, köztük minket is fenyegetnek.
survivor
2023. november 30. 00:49
Ukrajnában NEM kell tűzszünet ? Izraelben meg igen ?
survivor
2023. november 30. 00:47
Ha megtámadtak, NEM VAGXOK KÖTELES MÉRLEGELNI a védekezes arányosságát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!