A NATO-szövetségesek egyre inkább hajlanak arra, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába

2024. május 16. 22:59

Ukrajna létszámhiánya kritikus ponthoz érkezett, és az utóbbi hetekben komolyan romlott a harctéri helyzete.

2024. május 16. 22:59
null

Nyitókép: Képernyőkép/The New York Times

 

A NATO-szövetségesek egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába az ukrán erők kiképzésére, ami egy korábbi vörös vonal újabb elmosódását jelentené, és az Egyesült Államokat és Európát közvetlenebbül bevonhatná a háborúba – olvasható a The New York Times-on. 

Ukrajna létszámhiánya kritikus ponthoz érkezett, és az utóbbi hetekben komolyan romlott a harctéri helyzete, mivel Oroszország felgyorsította előrenyomulását, hogy kihasználja az amerikai fegyverszállítmányok késedelmét. 

Ennek eredményeképpen ukrán tisztviselők arra kérték az amerikai és NATO-partnereiket, hogy segítsenek 150 000 új újonc kiképzésében, akik közelebb vannak a frontvonalhoz a gyorsabb bevetés érdekében.

Az Egyesült Államok eddig nemet mondott, de Charles Q. Brown Jr. tábornok, a vezérkari bizottságának elnöke csütörtökön azt mondta, hogy a NATO kiképzők bevetése elkerülhetetlennek tűnik. „Idővel el fogunk jutni oda” – mondta.

Egyelőre – tette hozzá – egy Ukrajnán belüli erőfeszítés „csomó NATO-kiképzőt sodorna veszélybe”, és valószínűleg azt jelentené, hogy el kellene dönteni, hogy a harctér közelében lévő kritikus ukrán infrastruktúra helyett az értékes légvédelmet a kiképzők védelmére használják-e. 

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­x­­i­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Mindenhova
2024. május 17. 08:26
nnmanta 2024. május 17. 07:54 "Nyugat nyerni fog az oroszok ellen." Örülünk, h egyre többen vagytok akik beismerik, ez egy nyugat vs orosz háború. Majd azt is beismeritek hamarosan, h. az usások robbantották ki. (Ahogy eddig már több száz esetben)
Mindenhova
2024. május 17. 08:23
Amíg minden ország szuverén joga eldönteni, h. megy az adott háborúba vagy sem, addig részemről rendben van. Ha ezek háborúzni akarnak, mi szívesen gyártunk nekik lőszert.
verkez
2024. május 17. 08:21
Az, hogy országok vezetői egyezkednek, egy dolog. Az, hogy az adott országok éppen NATO tagállamok, az meg egy másik dolog. NATO-ként NINCS JOGI ALAP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!