Hoppá: új ország szállt szembe Kijevvel, nem hajlandóak kiadni a hadköteles ukránokat

2023. november 23. 09:19

Kérdés, hogy erre mit lép az ukrán vezetés.

2023. november 23. 09:19
null

Nincs semmilyen mechanizmus az ukrán és moldáv oldal között a hadköteles korú ukrán menekültek kiadatásáról – fogalmazott a Radio Moldovának Igor Zaharov, a moldáv külügyminisztérium szóvivője.

Elmondása szerint a háború kitörése óta több mint százezer ukrán menekült Moldovába. Közülük többen már elérték a hadköteles kort, és csatlakozhatnának az ukrán hadseregbe, ám Moldova nem fogja kiadni őket, egész egyszerűen azért, mert nincs erről semmiféle megállapodás a két ország között.

A Radio Moldovának megszólalt az egyik érintett, Bogdan, aki 17 évesen érkezett Moldovába. Tud románul, egy románok lakta ukrán faluból érkezett az országba, hogy befejezze a tanulmányait, de egyáltalán nem bánja, hogy nem adják ki.

Ha nincsenek papírjaid, simán elhurcolnak az utcáról harcolni. Az én otthonomban is megtörtént ez, fogták a férfiakat, és elhurcolták a frontra”

– fogalmazott.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rukverc
2023. november 24. 07:22
Megvan a mai első hoppá, a legalja címek királynője.
Palatin
2023. november 23. 15:59
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül minden oldalról, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem tudott megegyezni, így megállapodtak egy senkiben
letsgobrandon-2
2023. november 23. 11:21
az EU is szarik a jogokra, vagy a demokráciára , ha a céljai útjában állnak .. a románok legalább kiállnak magukért... nem olyanok mint a moslékunk
konfucius
2023. november 23. 09:55
Megtámadja őket !! 🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!