Ezt nem láttuk jönni: transznemű nőkkel ebédelt Ferenc pápa a Vatikánban

2023. november 21. 18:16

Egy kolumbiai transznemű nő szerint a szentatya megnyitotta előttük az egyház ajtaját.

2023. november 21. 18:16
null

Ferenc pápa nemrégiben tett gesztusa, hogy a transznemű katolikusokat üdvözölte, nagy visszhangot keltett a Rómától délre fekvő, tengerparti városban a transznemű nők körében. 

A helyi plébánosnak köszönhetően ennek a közösségnek a tagjai ma már havonta ellátogatnak a pápa szerdai általános audienciáira, ahol VIP-helyet kapnak – írta az AP News.

A lap emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-járvány tombolásakor a Vatikán buszokkal szállította őket az egészségügyi intézményébe, hogy minél hamarabb megkaphassák az oltást.

Vasárnap ezek a transznemű nők – akik közül sokan latin-amerikai migránsok, és prostituáltként dolgoznak – több mint ezer szegényhez és hajléktalanhoz csatlakoztak a Vatikán előadótermében a katolikus egyházfő vendégeként a szegények világnapja alkalmából megtartott ebéden.

„Az egyház ajtajai megnyíltak előttünk”

Az AP News összeállításában úgy fogalmazott, hogy a marginalizált transzközösség számára ez csak a befogadás legújabb gesztusa volt egy olyan pápától, aki az LMBTQ+ közösség felé való közeledést pápasága egyik jellemzőjévé tette, szavakban és tettekben egyaránt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Korábban az egyház zárva volt előttünk. Nem láttak bennünket normális embereknek, az ördögöt látták bennünk” – mondta Andrea Paola Torres Lopez, a Consuelo néven ismert kolumbiai transznemű nő, akinek konyháját Jézus képei díszítik.

 Aztán megérkezett Ferenc pápa, és az egyház ajtajai megnyíltak előttünk” 

– húzta alá.

A lap felidézte a pápa egyik legutóbbi nyilatkozatát, amelyben maga az egyházfő utalt arra, hogy az azonos nemű párok is részesülhetnek egyházi áldásban.

Nyitókép: Vatican Media / CPP / HANS LUCAS / Hans Lucas via AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. november 22. 12:16
„A VATIKÁNBAN TALÁLHATÓ A VILÁG EGYIK LEGNÉPESEBB HOMOSZEXUÁLIS KÖZÖSSÉGE” https://podcast.hirstart.hu/film-zene-szorakozas/2021/02/26/3461/ tehát nekik nem kell külön pride, hogy előjöjjenek a normális többségi társadalomból a buzik, ők folyamatos ott vannak Vatikánban, folyamatosan pride-ot tartanak, amikor piros ruhában-szoknyában vonulnak a buzi bíborosok, a néhány hetero vagy aszexuális bíboros pedig kisebbségben van. Annyi a különbség a nem papi pride-hoz képest, hogy a nem pap melegek nyíltan és büszkén vállalják, hogy melegek, a papok meg sunyik, képmutatóskodnak. De belül büszkék csak, hogy ők melegek, ők különben mint a heterók: |"Atya: azért választja sok homoszexuális a papi hivatást, mert érzékenyebbek, mint mások, ami ehhez a munkához, életformához nagy segítség" | |https://hvg.hu/360/20080713_papok_homoszexualitas_egyhaz és arra is büszkék, hogy ezt okosan tagadva átverik a híveket, az egész világot! Tehát a vatikáni bíborosi vonulás is pride.
Sámson
2023. november 22. 11:51
Egy transznemű római katolikus nő szerint "a szentatya megnyitotta előttük az egyház ajtaját." Nem csak a transznemű katolikus nők előtt nyitott a Római Egyház, hanem a homoszexuális férfiak előtt is nyitott nem csak a nevezett egyház, hanem annak bíborosi testülete is. Olyannyira, hogy többségük (kb. 80%-uk) a férfiakat szereti szexuális értelemben egy Vatikánvárosban négy évig végzett kutatás szerint. Csak elméletben ítélik el a homoszexualitást, a gyakorlatban a bíborosok többsége homoszexuális életvitelt él, vagy paptársaival jár vagy fiú prostituáltakra költ a bíborosi fizetéséből. Ez nem rágalom, nem szidalom, hanem ez a valóság, a Római Egyház igazi arca. Képmutatás, álszentség, sunyiság, hatalom mánia. Egy idézet Jézus tanításából: "Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van." Tehát Jézus nem javasolja az "atya", "szentatya", "Hodász András atya" stb kifejezéseket.
alexandrosz-2
2023. november 22. 10:12
Vakok vagytok mandineres cuckoldkonzi zsidó buzik, ha nem láttátok, hogy luciferi az ellenpápa módszeren pusztít minden hagyományt és értéket, hiszen az ördög a gazdája. Ahogy a frissen megválasztott argentin elnök is mondta: luciferi egy kommunista agitátor.
leslie-963
2023. november 22. 08:14
Bergolio nem pápa. Az utolsó pápa Benedek volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!