Európai Bizottság: Az EU kiáll az európai zsidó közösségek mellett

2023. november 05. 16:23

„Vissza kell szorítanunk az antiszemitizmus, valamint a muszlimellenes gyűlölet erősödését” – jelentette ki nyilatkozatban a brüsszeli testület.

2023. november 05. 16:23

Az Európai Unió kiáll zsidó közösségei mellett a jelenlegi nehéz időkben, amikor az antiszemita incidensek száma ismét rendkívüli szintet ért el Európa-szerte – jelentette ki az Európai Bizottság vasárnap.

Nyilatkozatában a brüsszeli testület arra figyelmeztetett, hogy a történelem legsötétebb időszakaira emlékeztet az, hogy az európai zsidóknak ismét félelemben kell élniük.

Senkinek, sem zsidónak, sem muszlimnak, sem kereszténynek sem szabad félelemben élnie, 

diszkriminációtól vagy az erőszaktól tartania vallása vagy identitása miatt - jelentették ki. Az Európai Bizottság a lehető leghatározottabban elítéli a zsidóság ellen elkövetett "aljas tetteket", melyek szembemennek mindazzal, amit Európa képvisel: az alapvető értékkel és életmóddal - húzták alá.

„Vissza kell szorítanunk az antiszemitizmus, valamint a muszlimellenes gyűlölet erősödését, ezeknek nincs helyük Európában” – fogalmaztak.

További támogatások biztosításán dolgoznak

Közölték: az Európai Bizottság a tagállamokkal együttműködve fokozni fogja a biztonsági intézkedéseket. Az EU már növelte az istentiszteletek és egyéb vallási helyszínek védelmére szánt uniós finanszírozást, és további támogatás biztosításán dolgozik. Ezzel párhuzamosan fokozza a vonatkozó jogszabályok végrehajtását annak biztosítására, hogy az online platformok gyorsan és hatékonyan reagáljanak az antiszemita vagy muszlimellenes megjelenéseket, legyen szó terrorista tartalomról, gyűlöletbeszédről vagy dezinformációról – húzták alá.

„Európaiként közös felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyűlölet minden formájára, és fellépjünk ellene” – tette hozzá nyilatkozatában az Európai Bizottság.

Mint ismert, október közepén ugyanez a Bizottság arról döntött, hogy az

 EU megháromszorozza a Gázának nyújtott humanitárius segélyt.

Ursula von der Leyen elnök akkor kijelentette, az uniós bizottság keményen dolgozik, hogy a gázai ártatlan civilek támogatást kapjanak, a teljes humanitárius támogatási összeg meghaladja a 75 millió eurót.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindeközben pedig még mindig nem csitulnak az indulatok Európában. Legutóbb Londonban lőttek tüntetők tűzijátékot a tömegbe. Az incidensben négy rendőr is megsérült.

MTI/Mandiner

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

***

Nyitókép: BRINGARD DENIS / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. november 09. 07:54
Ja. Az Eu, Leyen és bandájával úgy áll ki az európai zsidók mellett, hogy a merkelcsordával legyilkoltatja őket, támogatja a Hamaszt, hogy minél több zsidót öljenek meg, és küldjék a terroristájukat az EU-ba gyilkolni. Egy aljas Európagyilkos, terrorista, hitlerista büdös terrorista USA kurvája vezeti az EU-t!
Dunhill67
2023. november 08. 21:05
"a tagállamokkal együttműködve fokozni fogja a biztonsági intézkedéseket."....hmm...déli határkerítés?
gyzoltan-2
2023. november 08. 19:29
„Vissza kell szorítanunk az antiszemitizmus, valamint a muszlimellenes gyűlölet erősödését” Mit akartok ti visszaszorítani?! -az antiszemitizmust?! A totálisnak mondható zsidó uralom ellenében? -ha valahol a világban valaki ferde szemmel néz egy zsidóra, már abból is világhír, világbotrány lesz!
bagira002
2023. november 06. 04:52
Egész eu a zsidó a keresztény gyűlölettől zeng . Merkel az első számú bűnös eus zsidókra keresztényekre az üldözőket rátelepítette. Brüsszeli uraság Európa ellensége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!