Amerikai szenátorjelölt: A magyar rendszer példamutató

2023. november 23. 10:46

Kari Lake republikánus politikus szerint az amerikai nőket ugyanúgy kellene ösztönözni a gyermekvállalásra, ahogyan azt a magyar kormány teszi.

2023. november 23. 10:46
null

Az amerikai nők kapjanak nagyobb pénzügyi ösztönzést a gyermekvállaláshoz – hangsúlyozta Kari Lake republikánus szenátorjelölt egy Arizona államban tartott kampányrendezvényen.

A politikus hosszasan méltatta a magyarországi rendszert, példaként említve, hogy a négy vagy több gyermeket vállaló nők mentesülnek a jövedelemadó-fizetés alól.

Ezt is ajánljuk a témában

Lake a Newsweek tudósítása alapján arról is beszélt, hogy Magyarországon sikerült csökkenteni az abortuszok számát, szerinte ez annak köszönhető, hogy a magyar kormány elkezdte támogatni a családokat, ösztönzi a házasságkötéseket és a gyermekvállalást. Mindez a családvédelmi akcióterv része, amelynek célja az ország születési rátájának növelése.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ricardo Arduengo

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 23. 17:20
bizony
nemecsekerno_007
2023. november 23. 11:28
Ez csak a józan ész. Ideje globálisan is elterjeszteni.
kizokkentido
2023. november 23. 10:51
Nem tetszenek ezek a burkolt politikai hírdetések.
nempolitizalok-0
2023. november 23. 10:47
Nem lenne ez gond, ha nem lenne a libsi csürhe fele homokos, a másik fele pedofil, vagy mindkettő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!