Újabb európai reptereket zártak le bombariadó miatt

2023. október 19. 19:12

Franciaországban múlt péntek óta rendszeresek a bombariadók az iskolákban, közintézményekben és múzeumokban is.

2023. október 19. 19:12

Csütörtökön tizennégy franciaországi regionális reptér kapott merényletfenyegetést, aminek következtében legalább nyolc repteret kiürítettek. 

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, már szerdán kiürítették a legtöbb regionális repteret, ami 130 járat törlését és jelentős késéseket idézett elő.

Ezt is ajánljuk a témában

Múlt péntek óta rendszeressé váltak a hasonló terrorfenyegetések a franciaországi iskolákban, közhivatalokban és múzeumokban, miután egy radikális iszlamista halálra késelt egy francia tanárt az északi Arras város egyik gimnáziumában.

A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban.

Csütörtökön a kiürítések Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier és Nantes repülőtereit érintették. Az AFP hírügynökség megkeresésére a francia polgári légiközlekedési hatóság (DGAC) megerősítette, hogy csütörtök délelőtt több nemzeti repülőtér is kapott támadással kapcsolatos fenyegetést, de pontos számokat és városneveket nem közölt, miután a helyzet folyamatosan változik.

(MTI)

Nyitókép: GIL COHEN-MAGEN/AFP 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iamweasel
2023. október 20. 05:56
Nem èrtem minek ez a játék... migráns az migráns ha fenyegetèst jelent az állampolgárokra ki kell pucolni öket szerintem a nemzetbiztonság minden államnak fontosabbnak kellene lennie mint kígyót melengetni
Ergit
2023. október 19. 20:55
Leckéztetik őket. A nép meg beidegelődik. Talán egymásnak is ugranak....
BaGeNMY
2023. október 19. 20:17
Btavó! Wir schaffen das!
Szerintem
2023. október 19. 19:49
Aztán majd belefáradnak a hatóságok a tüzetes ellenőrzésekbe és jön a valódi fenyegetés és a bumm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!