Lemondta találkozóját Bidennel a palesztin elnök

2023. október 17. 21:09

A legutóbbi izraeli-palesztin háborúról tárgyaltak volna Bidennel.

2023. október 17. 21:09

Egy magas rangú palesztin tisztviselő szerint Mahmúd Abbász elnök lemondta részvételét a Joe Biden elnökkel és más közel-keleti vezetőkkel szerdára tervezett találkozóról – értesült a WAFB.

Abbász a tervek szerint II. Abdalláh jordániai királyhoz és Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnökhöz csatlakozott volna a szerdai csúcstalálkozón a jordániai Ammánban, ahol a legutóbbi izraeli-palesztin háborúról tárgyaltak volna Bidennel.

A magas rangú tisztviselő azonban azt mondta, hogy Abbász azért vonul vissza, hogy 

tiltakozzon egy gázai kórház elleni állítólagos izraeli légicsapás ellen, amely a Hamász egészségügyi tisztviselői szerint több mint 500 ember halálát okozta.

Nyitókép: Saul Loeb / AFP

 

 

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 18. 08:46
Blinken fiaskója után egy újabb kikosarazás........
Tommaso
2023. október 18. 02:57
JAVSZER ARAFAT - Mahmud Abbasz egyik, szintén arab terrorista elődje aranyköpése: "Ölni tudnék a békéért" Mondjuk meg is tette, csak nem ért el vele semmit. Ahogy az Obsitos Technikus által imádott mostani terrorista banda, a HAMASZ. sem fog
Obsitos Technikus
2023. október 18. 00:10
(Mindeközben máris megjelent a guglitérképen - no nem a kórház pontos helye, hanem a lerombolásának ténye, (mint fontos FÖLDRAJZI fogalom)
Obsitos Technikus
2023. október 18. 00:10
Érdekes ennek a kórháznak a története a neten. Ilyen nevű intézmény valóban létezett valamikor egyszer régen, és az (amerikai) Déli Baptisták kezelésében állt, majd átvette a Jeruzsálemi Episzkopális Egyház. A gugli térképen, és az ezzel nem teljesen megegyező Google Earthben - hiába friss a térkép - nyomát nemigen látni, ám a "Palestine Square" nevű terület mellett (ami egy temető..), van nyoma egy modern, három épületből álló diagnosztikai központnak, ami ugyanezt a nevet viseli. Viszont az egy évvel ezelőtti műhódfelvételen nyoma sincs még az épületnek, de a róla készült fényképek szerint akkor már állnia kellett volna- A szabad forráskódú OpenStreet Maps-ben 4 órával ezelőtt egy "lelkes" önkéntes már ki is jelölte a helyet, ami hat utcával van odébb, és -szabad forráskódú lévén - kapott is vagy hat megjegyzést, hogy vajon mire alapozza a helyet, miért tüntetett el egy mecsetet és három utcát, és hol marad az ott megszokott magyarázat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!