Három Nobel

2023. október 24. 19:34

Miért, kérdezhetünk vissza, a horvátok, szerbek, bolgárok, montenegróiak, románok, szlovákok, csehek, lengyelek talán mind otthon tudják tartani a legjobb tudósaikat?

2023. október 24. 19:34
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„A rettenetességeknek ebben a mostani hírözönében jólesik visszatérni ahhoz a felemelő hírhez, hogy ezen az őszön két hazánk lánya-fia Nobel-díjat kapott. Kertész Imrével együtt ők már nem a távoli múlt hősei, hanem a mi kortársaink, közülünk valók.

A világot jobb hellyé tevő nagyszerű magyarok, akik példaként szolgálnak arra, hogy bennünk van a nagyszerűség lehetősége, csak tehetség és kitartás kell hozzá. Az első Isten ajándéka, de a második mindenkin önmagán múlik.

Persze ilyenkor jön az ünneprontó fanyalgás. Lám, mi kell a sikerhez: tehetség, kitartás és nyugati munkavállalás. Miért, kérdezhetünk vissza, a horvátok, szerbek, bolgárok, montenegróiak, románok, szlovákok, csehek, lengyelek talán mind otthon tudják tartani a legjobb tudósaikat? Az ő nemzetük lányai-fiai hány otthon végzett kutatásért kaptak Nobel-díjat?

Van a civilizációnak egy döntő jelentőségű tulajdonsága: az anyagi és szellemi javak egy része a periféria felől a centrum felé, a szegények felől a gazdagok felé áramlik. Ez a folyamat a civilizáció szükségszerű velejárója, nélküle nem lennének sem vállalkozások, sem költségvetéssel rendelkező, a közösség érdekét az egyéni érdek fölé emelő államok. A kommunisták megpróbálták fölszámolni az általuk kizsákmányolásnak nevezett folyamatot, a tragikus eredmény ismert.”

 Nyitókép: Nobel Prize Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2023. október 31. 23:25
Kutyasétáltatás Nobelt mikor osztanak? Van ennek az egésznek értelme azon kívül hogy az ostoba és gyarmatosító háborúskodó gyilkos-ma meg liberális pusztító svéd okos emberként tetszeleg barbár helyett? qazon kívül hogy három ember nyerhet! A zsidó, az amerikai és az amerikai zsidó!
hegyivadász
2023. október 25. 08:22
Nem csak a környéken érdemes nézegetni. A két francia Nobel-díjas sem Franciaországban él és kutat. Biztos elüldözte őket a francia állam, a francia lét kilátástalan nyomorúsága, stb.
nnjohn
2023. október 24. 20:59
És akkor még azt is elfelejtik a jobbá tevő magyarokból, hogy magyar grafikus volt az, aki a MILKA TEHÉN LILASÁGÁT javasolta. Mert addig csak a csomagolóanyag volt lila, a tehén meg fehér vagy arany színű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!