A Ryanair újraindíthatja izraeli járatait

2023. október 12. 21:48

Péntektől legalább napi egy vagy két járatot vissza akarunk állítani – mondta a légitársaság vezérigazgatója.

2023. október 12. 21:48

Összeomlottak az Izraelbe irányuló foglalások, és a kormányokon múlik, hogy a légitársaságok repülnek-e oda – mondta Michael O'Leary, a Ryanair (RYA.I) európai fapados légitársaság vezérigazgatója csütörtökön, hozzátéve, hogy az ír légitársaság péntektől újraindíthat egy vagy két napi járatot – olvasható a Reuters-en.

„Vasárnap repültünk (Tel-Avivba), hétfőn már nem repültünk. Kapcsolatban vagyunk a repülőtérrel, jelenleg nincs műszaki háttér. Ezt ma állítják helyre” 

– mondta O'Leary újságíróknak egy korábban tervezett brüsszeli iparági tájékoztatón.

Úgyhogy holnaptól, péntektől legalább napi egy vagy két járatot vissza akarunk állítani. A repülőtér azt szeretné, ha visszaállítanánk egy napi járatot Bécsbe és egy napi járatot máshová... de ez a biztonsági helyzettől függ”.

Izrael a 2,3 millió embernek otthont adó palesztin enklávét, a Gázai övezetet teljes, humanitárius kivételek nélküli ostrom alá vette, és az izraeli-palesztin konfliktus 75 éves történetének legerősebb bombázó hadjáratát indította el.

Az Air France-KLM (AIRF.PA), közölte, hogy a kereskedelmi járatait törölték, de a franciák speciális evakuációs járatokat szerveztek.

 

Nyitókép: AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. október 13. 09:35
Azért én kurvára nem mernék felülni ezekre a gépekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!