Örülhetnek Romániában az azonos nemű párok

2023. szeptember 23. 19:40

A kormány olyan intézkedést vezetne be, amellyel elfogadnák az azonos nemű párok EU-ban kötött házasságát.

2023. szeptember 23. 19:40

Egy friss törvénytervezet értelmében Romániában elfogadhatják az azonos nemű párok külföldön kötött házasságát – számolt be a Balkan Insight.

Amennyiben elfogadják a tervezetet, Romániában jogi dokumentumokká válnának az uniós országban kiállított házassági bizonyítványok.

Az Európai Unió Bírósága még 2018-ban kimondta, hogy a továbbiakban nem kell átvezetni egy másik tagállamban kötött azonos nemű párok közötti házasság anyakönyvi kivonatát a román nemzeti anyakönyvi nyilvántartásba. Arról viszont nem szólt a döntés, hogy Romániának legalizálnia kell az azonos neműek házasságát.

Bár a tervezetet a parlament elé terjesztik, könnyen lehet, hogy a közeljövőben nem születik róla döntés – nyilatkozta Florina Presada, az ACCEPT jogvédő szervezet igazgatója.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 28. 17:56
Love is love.
salmonella
2023. szeptember 26. 22:24
Maximálisan támogatom! Így legalább gyorsabban fogynak.
google-2
2023. szeptember 24. 16:05
Főhet most a fejük, hogyan csinálják, hogy legyen is, meg nem is ez a törvény, és minden ami vele jár. Éltanulói is lennének az Uniónak, de az otthoni népekkel sem rúgnák össze a port.
pragmatika
2023. szeptember 24. 16:03
"A románok már ebben is előttünk járnak !!!" :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!