„Gombamérgezésben” meghalt a kudarcos orosz Hold-küldetés tudósa

2023. szeptember 01. 19:59

Vitalij Melnyikov orosz források szerint emberi fogyasztásra alkalmatlan, mérgező gombát evett.

2023. szeptember 01. 19:59
null

Úgy tűnik, csak úgy hullanak az emberek a kudarccal végződött orosz Hold-küldetés után. Mint arról a Mandiner beszámolt, először az egyik 90 éves tudós, Mihail Marov lett rosszul, kórházba is kellett szállítani. Csütörtökön a küldetésben résztvevő újabb tudósról érkeztek tragikus hírek: a 77 éves Vitalij Melnyikov állítólag súlyos gombamérgezésben halt meg. 

A hírről beszámoló The Sun megjegyzi: Melnyikov vezette Moszkva vezető űrhajógyártója, az RSC Energia rakétákért és űrrendszerekért felelős részlegét. Halálát az orosz Moszkovszkij Komszomolec szerint az okozta, hogy mérgező gombát evett. Az orvosok két héten át küzdöttek az életéért – sikertelenül.

Halálának körülményeit független forrásból nem erősítették meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Entropy Institute / east2west news

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2023. szeptember 03. 08:14
Mondhatni "virágjukban" mentek el, pedig még "előttük állt az egész élet". A Nyugati sajtó ilyen és hasonló kamu hírekkel nézi teljesen hülyének az olvasóit.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 02. 15:12
Vigyázni kell a gombaételekkel, főleg, ha nagyon elkúrtunk valamit.
pragmatika
2023. szeptember 02. 14:51
Hmmm... Lehet hogy külön osztály foglalkozik ott azzal, hogy milyen új halálozási okot indukáljanak. Persze fogynak a lehetőségek. Most jön majd az, hogy átgázolt rajta egy rénszarvas, Rázuhant egy jégdarab stb.
Tárkány Álmos
2023. szeptember 02. 14:15
Az idoljaitok... meg is érdemelnétek őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!