Szenzáció: egy ősi romvárost nézhetnek meg a turisták (VIDEÓ)

2023. július 27. 20:08

Az úgynevezett Chichén Viejó (Chichén óvárosa) szeptember 2-tól lesz látogatható.

2023. július 27. 20:08
Megnyitják hamarosan a mexikói Yucatán-félszigeten fekvő maja romváros, Chichén Itzá eddig elzárt részét a turisták előtt.

Megnyitják hamarosan a mexikói Yucatán-félszigeten fekvő maja romváros, Chichén Itzá eddig elzárt részét a turisták előtt – közölte hétfőn Diego Prieto, az Országos Antropológiai és Történeti Intézet (INAH) igazgatója sajtótájékoztatóján.

Az úgynevezett Chichén Viejó (Chichén óvárosa) szeptember 2-tól lesz látogatható.

Ez az UNESCO világörökségi listáján szereplő romváros legrégibb része. A szóban forgó 14 500 négyzetméter terület délnyugatra található a romváros mai központjától.

Az INAH szerint Chichén Viejóban élt egykor a városi elit.

Az ottani palotában találták a legkorábbi régészeti leleteket a Krisztus utáni 600 és 850 között. „A ma ismert monumentális létesítmény egyfajta elődvárosáról van szó” – mondta Prieto.

Hozzátette, hogy a megnyitásra kerülő új rész 25 épületet foglal magában. Ezek között lakóépületek, kis templomok és közigazgatási épületek is vannak. Régészek több mint 30 éven át dolgoztak a helyszínen, amelyet ezért lezártak a látogatók előtt.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

(MTI)

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 27. 20:34
Ha még egy ciklust kap KaLácsony, akkor Budapest kb. ugyanezt fogja hozni.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 27. 20:19
Buszos kirándulás Kijevbe? 😲
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!