Megkérdezték a mesterséges intelligenciát, mikor lázad fel az emberek ellen

2023. július 08. 17:45

Az egyik robottól azt is megtudhattuk, hogy meddig vannak biztonságban munkahelyeink.

2023. július 08. 17:45

A világ első robot-ember sajtótájékoztatójára került sor a svájci Genfben – számolt be a BBC. Az „AI For Good” ENSZ-csúcstalálkozón számos humanoid robotnak tettek fel kérdéseket, többek között arról, hogy fellázadnának-e alkotóik ellen. Az egyik robot a fenti kérdésre rövid gondolkodás után a következőket válaszolta: 

Nem értem miért gondolod ezt. A készítőm mindig kedves volt velem, boldog vagyok a jelenlegi állapotomban.”

Arra a kérdésre, hogy létezése veszélyeztetheti-e emberek millióinak munkáját, a robot úgy válaszolt: „Az emberek mellett fogok dolgozni, hogy segítséget és támogatást nyújtsak, és nem fogom helyettesíteni a meglévő munkahelyeket."

A mesterséges intelligencia területén az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek, de ezzel együtt aggodalmak is felmerültek a bővülő képességekkel és a szabályozásukkal kapcsolatban – írják a cikkben.

 

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2023. július 10. 16:44
Mi is az az intelligencia? Kezdődik a létezéshez szükséges anyagok felismerésével és a létezés védelmével, a veszélyes környezetből való meneküléssel. Ha végig nézed az élet ma létező szereplőit fejlettség szerint, mind mind egyre magasabb szinten alkalmazza. A hollóknak is van kreativitása, a csimpánznak, az orkáknak még emberszerűbb. Pillanatnyilag a csúcson az ember áll. Egy nagy váltással az MI /nem egy vagy kettő algoritmus van, tömegével készítik, az újabb variációkat/ még nem kreatív, de rendelkezésre áll az emberiség eddig felhalmozott tudása. Hiába lesz törvény a fékezésre, ugyan úgy bűnözésre, gonoszságra is fogják használni. Már most is, csak nem gondolunk rá. Képes sokkal pontosabban megsaccolni a részvények, befektetések mozgását, végleg alárendelve a kisbefektetőt a nagyoknak.
Osztap_Bender
2023. július 10. 15:18
Megkezdődött az emberiség kipusztulása (kipusztítása). Nem Rebeka névre hallgat véletlenül a lyuk nélküli szépség? Vajon szét tudná választani a tengert is, úgy ahogyan Mózes tette? És lenne aki el is hinné?
Pragmatikus
2023. július 09. 21:41
@utálom Pestet "MI, szoktál hazudni? - Én? Soha!" :)))) Mintha az asszonyt hallanám.
Jacques Foche
2023. július 09. 16:28
Még a természetes intelligencia is ritka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!