Pörög az orosz hadiipar: új lövészpáncélosok jelentek meg a fronton

2023. május 04. 21:58

A járműveket erősen átalakították, hogy kiegészítő-páncélzattal szerelhessék fel azokat.

2023. május 04. 21:58
null

Új BMP-3-as lövészpáncélosok jelentek meg. Haditechnikai portálok arról számolnak be, hogy a Kurganmaszavod hadiipari üzemből származó járművekről a füstgránátvetőket eltávolították, hogy kiegészítő-páncélzattal láthassák el a járművek tornyát és páncéltestét.

A BMP-3 egy Oroszországban tömeggyártott és rendszeresített gyalogsági harcjármű, amely az orosz hadiipar egyik legmodernebb konstrukciója. Bár eredetileg az 1980-as évek végén készült, mégis az egyik legjobb fegyverekkel rendelkezik. A fő fegyverek közé tartozik egy 100 milliméteres ágyú és egy 30 milliméteres párhuzamos gépágyú. A jármű további fegyverekkel is felszerelhető, mint például testből irányítható géppuskák, gránátvetők és páncéltörő rakétaindítók. A típustól függően a jármű képes 7-9 lövészt szállítani.

Nyitókép: Twitter

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2023. május 05. 09:11
Nem jól közelítitek meg a dolgot, amikor harcjárművek technikai paramétereire, illetve a front mozgásának dinamikájára koncentráltok. Oroszország meg szeretné törni Ukrajnát. A Nyugat meg szeretné törni Oroszországot. Nézzük, ki hogy áll. A harctéri emberveszteségről mindenki hazudik, de szerintem nem tévedünk nagyot, ha körülbelül egyenlőnek tekintjük azt. Egy-két tízezres eltérésnek nincs jelentősége. (Borzasztó így gondolni hús-vér emberek halálára.) Viszont: Ukrajna a férfilakossága színe javát dobta és dobja a harcokba, Oroszország viszont elsősorban a távoli, nemzetiségi vidékeknek a szegénység miatt a seregbe állt fiait, illetve az ilyen vidékekről sorozottakat, a zsoldosait, valamint a zsoldosai által beszervezett bűnözőket (ez utóbbiak halála kifejezetten nyereség az Orosz Állam és a társadalom számára). Nyilván vesztett elit alakulatokat is - főleg az első fázisban -, de a lényeget így is értjük. Oroszországban gyakorlatilag nincs érdemi infrastruktúra-veszteség - az a pár szabotázs nem összevethető azzal, ami Ukrajnában van -, az ukrán veszteség hatalmas. De - és most jön a lényeg! - Ukrajna eddig a háború során a harctéri veszteségein túl elveszített több, mint 8 millió embert. Az ENSZ ugyanis januárban ennyi ukrán menekültet tartott számon Európában. Ez 130%-a annak a teljes emberveszteségnek, amit az 80 millió Németország szenvedett el a II. Világháborúban! És ez nagyon értékes emberanyag, mert óriási köztük a szülőképes nők és a gyerekek aránya! Természetesen ezek egy része a háború után - mikor lesz ez a pillanat? - hazatérhet, de komoly esély van rá, hogy a többség kintmarad. Most akkor ki áll közelebb a céljához?
Igazszó
2023. május 05. 08:34
Helyes! Készülnek a gyalogsági ásók a brit hirszerzés szerint. Pusztuljon a hohol!
Zolotarjov
2023. május 05. 08:04
,, mégis az egyik legjobb fegyverekkel rendelkezik..,, Szerkesztő úr!
Zolotarjov
2023. május 05. 07:33
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!