Németország eddigi legnagyobb katonaifelszerelés-szállítmányát készíti elő Ukrajnának

2023. május 13. 12:58

A csomag többek között 20 Marder gyalogsági harcjárművet, 30 Leopard 1 harckocsit, 15 Gepard légvédelmi páncélos járművet, 200 felderítő drónt, négy Iris-T légvédelmi rendszert tartalmaz.

2023. május 13. 12:58
null

Németország 2,7 milliárd euró értékben állít össze új katonaifelszerelés-szállítmányt Ukrajna számára, ami értékét tekintve a legmagasabb az orosz invázió óta – erősítette meg a Der Spiegel értesülését Boris Pistorius német védelmi miniszter és Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője szombaton.

A német védelmi tárca vezetője megjegyezte: Berlin a legújabb fegyvercsomaggal azt akarja jelezni, hogy Németország komolyan támogatja Ukrajnát. Németország minden segítséget megad, ameddig csak kell - tette hozzá. A csomag 20 Marder gyalogsági harcjárművet, 30 Leopard 1 harckocsit, 15 Gepard légvédelmi páncélos járművet, 200 felderítő drónt, négy Iris-T légvédelmi rendszert, továbbá lőszert, tüzérségi lőszert és több mint 200 páncélozott harci és logisztikai járművet tartalmaz.

A szállítás „a következő hetekben és hónapokban” történik.

Az új segélycsomagot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi aacheni Nagy Károly-díjjal való kitüntetése előtt jelentették be. Azt nem tudni biztosan, hogy a szombaton Rómában tartózkodó ukrán államfő személyesen veszi-e át a német díjat. A német kormány az idei első negyedévben csaknem 497 millió euró értékű katonai felszerelés szállítását hagyta jóvá Ukrajnának.

(MTI)

Nyitókép: PHILIPP SCHULZE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 14. 08:12
Minek?! már így is szarrá verték a muszkákat és még be se indult a támadás - Mindegy, elfér otthon a szalmában XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Gáspár
2023. május 14. 04:11
Valahogyan ezek csúcs és csoda fegyverek 78-évvel ezelőtt, nem jöttek be a németeknek.
Robert69
2023. május 13. 17:46
Ezek már elavultak és az örzésük, raktározásuk, valamint a bontásuk hatalmas összegeket emészt fel akinél csak van belőlük. Most jó 'pénzért' megszabadulnak tőle. Ki is használja aki csak tudja legyen az nyugati, vagy orosz technika.
Nemkellnév
2023. május 13. 16:24
Minek ez a bohóckodás! Tessék nyíltan megtámadni Oroszországot, vagy mi! Aki felfegyverzi Ukrajnát az hajrá, menjen! De minket hagyjanak békén ezek a senkiházik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!