„Degenerációnak” nevezte Uganda elnöke a homoszexualitást

2023. április 03. 20:31

Yoweri Museveni bejelentette, hogy aláírja azt a törvényt, amely alapján akár halálbüntetést is ki lehet szabni „súlyos homoszexualitásért”.

2023. április 03. 20:31
null

Két héttel a halálbüntetést az együttélő homoszexuálisok számára kilátásba helyező ugandai törvény megszavazása után megszólalt a nyugat-afrikai ország elnöke.

A jogszabály alapján alapján akár halálbüntetést is ki lehet szabni „súlyos homoszexualitásért”, valamint életfogytiglani börtönnel fenyeget azonos neműek közötti tevékenységek „népszerűsítéséért, finanszírozásáért és az arra való felhívásért”.

Yoweri Museveni bejelentette, hogy aláírja a törvényt – amelyet egyébként a parlamenti képviselők két kivétellel  megszavaztak.

Az elnök szerint a homoszexualitás nagy fenyegetést és veszélyt jelent az emberi faj szaporodására, és a többi afrikai vezető is arra szólította fel, utasítsák el a homoszexualitás népszerűsítését.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. április 04. 21:39
Na, ezek után lesheti, mikor veszik fel Ugandát az EU-ba.
Csikasz
2023. április 04. 11:55
Azt miért nem közli a mandiner, hogy ennek hatására az USA befagyasztotta az ugandának, mint hátrányos helyzetben lévő Afrikai országnak, eddig rendszeresen elküldött több milliárd dolláros felzárkóztatási segélyét? Azt miért nem írja a mandiner, hogy az ukrajnai háborúval, nem csak az afrikai élelmiszer ellátás került veszélybe, hanem a nyugati kereskedők által oda exportált élelmiszer monopólium is. Ergó már nem tudják éhhalállal zsarolni az egész kontinenset, és ennek fényében sok helyen nem a globál gazdi szája szerint kezdenek nyilatkozni és viselkedni a népek. BLM, ilyenkor hol van? A gazdája lábánál.
Menhetten
2023. április 04. 11:47
Az itthoni elmebetegek honofóbiája egy dolgot elért nálam - remélem, másokban is - elkezdtem magam mélyebben beleásni a világukba, abba a kultúrába, művészetbe amelyben saját életérzéseiket, világlátásukat jelenítik meg. Fantasztikusak - persze a minőség mint mindenhol változékony, vannak silányabbak, vannak jobbak - de mélyen emberi érzéseket jelenítek meg. Akik a megrögzött acsarkodók közé tartoznak, azokat sajnos a legkevésbé sem érdekli, hogy a kirekesztés miatt hányan dobják el az életüket. Az ő hozzáböfögésük max. annyi lesz, hogy "nem kár értük". Sajnos láttam már olyan filmet is a témában, ahol a saját anyja gyepálta a legjobban a fiát emiatt. Addig addig csesztette, míg a szerencsétlen srác leugrott egy felüljáróról. De hát ez kellett ahhoz, hogy az anyja megvilágosodjon? A gyereke élete? Szomorú ez, hogy ekkora árat kellett fizetnie, mert nem nyílt fel előbb a szeme. Utána ő szentelte a hátralévő életét annak, hogy megvédje a kirekesztett fiatalokat az üldöztetéstől. Sigourney Weaver játszotta a főszerepet, a címét már nem tudom.. https://uploads.disquscdn.com/images/e5903e437707cdef16abd2f64b9bd8bf527703dfad616ea99cf171ae11966617.jpg
ericco
2023. április 04. 11:33
Azert mindig orom latni, hogy Orban Vitkor ideologiai szovetsegesei vagy haborus bunosok, vagy a Kongoi-medence esoerdeibol bujnak elo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!