„Why are you gay?” – mostantól halál jár a homoszexualitásért Ugandában

2023. március 22. 18:47

Két kivétellel mind a 389 törvényhozó megszavazta a javaslatot.

2023. március 22. 18:47
null

Az ugandai képviselők elfogadták a homoszexualitásért halálbüntetést kiszabó törvényt, az emberi jogi aktivisták azonban elítélik a törvényjavaslatot – számolt be a Guardian. A lap szerint a 389 törvényhozó közül kettő kivételével mindenki megszavazta kedden késő este a keményvonalas homoszexualitás-ellenes törvényjavaslatot, amely a homoszexuális szexért és „az azonos neműek tevékenységének előmozdításáért és finanszírozásáért” halálbüntetést, valamint életfogytiglani börtönbüntetést vezet be.

– olvasható a Robina Rwakoojo, a jogi és parlamenti ügyekért felelős elnök által előterjesztett törvényjavaslatban.

A kormánypártból mindössze két képviselő, Fox Odoi-Oywelowo és Paul Kwizera Bucyana ellenezte az új jogszabályt. „A törvényjavaslat átgondolatlan, alkotmányellenes rendelkezéseket tartalmaz, visszafordítja a nemi alapú erőszak elleni küzdelemben regisztrált eredményeket, ezen kívül semmilyen hozzáadott értéket nem hoz a törvénykönyvbe” – hangsúlyozta Fox Odoi-Oywelowo.

A döntés a XXI. században meglepőnek hathat, de annak ismeretében, hogy ez az elhíresült videó is Ugandában készült, nem lehetünk meglepve. A fenti felvételen egy a kicsit sem pártatlan műsorvezető és vendége támadja le az LMBTQ-aktivistaként aposztrofált hölgyet, előbbi rögtön ezzel a kérdéssel kezdi: „Why are you gay?”

Nyitókép: Youtube

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintorman
2023. március 23. 02:21
Eddig féltettem Európát és a fehér embert, de már inkább a pusztulását kívánom. Inkább jöjjenek az arabok meg az afrikaiak, csak tűnjön el ez a szánalmas nyugati világ, ahol már csak a jólét számít, a minél több felesleges szar vásárlása, fogyasztása, a hagyományokat, értékeket pedig a végtelen kényelemben és jólétben élő fehérember hagyja lerombolni a szarházi liberális, újbalos férgek által. A fehérember jelenleg az egyetlen hagyományait, vallását, nemzetét, kultúráját megtagadó rassz a földön. Szánalmas.
Isten jobb keze
2023. március 23. 01:50
Állitólag genetika.. tehát kb nem tehet róla! Ugyan úgy, mint ahogyan Uganda fekete ország! Ugandának valaki mondta, legyen fekete ország?
elfújta az ellenszél
2023. március 22. 22:19
Megint másnál keresik a hibát, miközben az Egyesült Államokban például 2003-ig a tagállamok felében büntetendő volt a homoszexualitás. Ismerve az ottani börtönállapotokat ez ténylegesen nagyjából ugyanazt jelentette, mint az ugandai műsor A homoszexualitást szankcionáló törvényeket egyébként azóta se törölték el, csak szövetségi szinten egy tollvonással felülírták. Szóval nem mentek keresztül tényleges jogalkotási revízión, ami jelzi az ottani kusza állapotokat
Sincero
2023. március 22. 21:06
Akinek nem tetszik, az bemigrálhat Angliába, Németországba, Franciaországba, Spanyolországba, Hollandiába - and elsewhere... Ott meleg öleléssel várják őket. Egyébként a halálbüntetés belengetésének csodálatos gyógyító ereje lehet. "Mert a bűn zsoldja a halál." (Róm 6,23)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!