Indiánozással fogadták a hírt a román politikusok, hogy romák mellé épülne iskola a brassói településen

2023. március 26. 22:11

A köztisztviselők feketéknek és indiánoknak nevezték a romákat, s egyikük feltette a kérdést, hogy „a cigányok az iskola udvarára menjenek tanulni?”

2023. március 26. 22:11
null

Indiánozással fogadták a tanácsosok, hogy a roma közösség közelébe iskola épülne egy Brassó megyei településen – írta meg a TransTelex. Mint ahogy a lap írta, rasszista megszólalásokkal és nevetgéléssel fogadták a szerdai tanácsülésen a Brassó megyei Barcaszentpéter község helyi tanácsosai azt az ötletét a polgármesternek, hogy

iskola épüljön a település romák lakta részébe.

A testületi ülésről készült videók tanúsága szerint a köztisztviselők feketéknek és indiánoknak nevezték a romákat, s egyikük feltette a kérdést, hogy „a cigányok az iskola udvarára menjenek tanulni?”

A videót Flavia Boghiu, Brassó USR-s alpolgármestere tette közzé a Facebook-oldalán. Bejegyzése szerint a rasszista megjegyzéseket a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két tanácsosa, köztük az alpolgármester és a Román Ökológiai Párt (PER) tanácsosa tették.

„Az ilyen nyelvezet és egy romák lakta negyedben történő iskolaépítés elleni fellépés senkitől sem fogadható el, még kevésbé azoktól, akiket a közösség vezetőinek tartanak!” – szögezte le Boghiu.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alaric
2023. március 27. 09:15
A román képviselők rasszista megjegyzései nem maradhatnak következmények nélkül. Szigorúan meg kell büntetni Magyarországot!
tetx
2023. március 27. 05:31
Erről az európai toleráns romániáról beszélt múltkor a román faszfej aki szerint Orbánt el kell ítélni? Vagy az egy másik?
Rocktoberi
2023. március 27. 04:32
Inkább örülnének nekik. Ha nem lennének cigányok akkor kitől éreznék magukat különbnek a románok?
Takarító
2023. március 27. 04:16
Víz mellé települő Szita iskola. Ki merné a vizet vele? Hát a tanárok. Valamit azért tudtak a képviselők, csak azt nem lehet kimondani, mert akkor a valósággal szembesülnek a kifogástalan tanulók. Szóval hiába fogalmaztam ennyire szépen, meg burkoltan éás szalonna képesen, egy a lényeg.: Hiába van a romáknak mefépített szalonja. Kutyából ritkán lesz szalonna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!