Botrányos blaszfémia: ürülékként ábrázolta Jézust egy spanyol lap

2023. február 02. 16:46

A Szent Családot is sikerült meggyalázniuk.

2023. február 02. 16:46
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Megdöbbentő blaszfémiával rukkolt elő egy spanyol lap – mikor máskor, mint karácsony ünnepéhez kapcsolódóan. A Revista Mongolia decemberi száma a Szent Családot ábrázolta botrányos módon címlapján, Szent József és Szűz Mária előtt ugyanis a jászolban a kisded Jézus helyett egy emberi fekáliát ábrázoló, a közösségi médiából ismert ikon látható. 

A címlap az alábbi szöveggel jelent meg: „Megszületett Isten fia! Tiszta apja!” 

A lap ráadásul rögtön két alternatívát is bemutatott közösségi oldalán: a második címlapterven Mária a karjában tartja a pólyába takart Jézust – pontosabban a helyére illesztett ominózus szimbólumot. 

A képpel és a szöveggel a Szentháromság három személyéből rögtön kettőt sikerült az ürülékkel azonosítania a lapnak. A címlap jelentős felzúdulást keltett a spanyol keresztény közösségben, a CitizenGO és a HazteOir szervezetek feljelentést tettek és aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy a lap szerkesztősége kérjen bocsánatot a vállalhatatlan lapszámért. 

A lap decemberi ámokfutására most olvasónk hívta fel a figyelmünket. 

Mutatjuk a kép címlapot: 

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. február 03. 15:35
Egyszerre szentségsértés és egyszerre humanitás-ellenes! Egyértelműen sérti azt, aki hívő ember. Ez nem sima polgárpukkasztás, ez túlmegy még a jó ízlés határán is. Ha eltekintünk attól, hogy Isten-ábrázolás, egy újszülött életből ürüléket csinálnak. Nyitottnak gondolom magam a művészet és a művészi szabadságra, de ez egyikkel sem azonosítható. Beteg, életellenes, humánum-ellenes és szentségtörő! Lelkük rajta! Nesze neked Santiago de Compostela, Loyolai Szt. Ignác etc. Siralom, hogy 10 parancsolat és kulturális korlátok nélkül seperc alatt le tud vedleni vki állat alatti szintre....
orygabor
2023. február 03. 08:47
Lehet, hogy csak mi nem értjük ezt a finom humort.
Odone Ricci
2023. február 03. 08:33
Az európai szélsőbalos anarchisták, így főleg a spanyoloknál, olaszoknál és a németeknél ismét nagyon aktviak, mert tartanak Európa jobbos orientációjától. A keresztény vallás blaszfémiája (pl. az Utolsó vacsoráról) is tőlük származik. A közhangulat kezd 68-as és 77-es lenni robbantgatásokkal, rendőrautók felgyújtásaival, most egyetemeket foglalnak el tiltakozásként. FÉLELMET akarnak kelteni és meg akarják akadályozni a nem balos kormányok intézkedéseit : pl. szigorúbb börtön gyilkosságok esetén, külső határok védelme, illegális bevándorlás ellenőrzése, a bírók politikai függetlensége stb..
sagirdilsiz
2023. február 03. 08:29
A spanyol büntető törvénykönyv 525. cikkelye " A CP 525. cikkelye bünteti azokat, akik valamely vallási felekezet tagjainak érzelmeinek megsértésére nyilvánosan, szóban, írásban vagy bármilyen okirat útján kigúnyolják dogmáikat, hiedelmeiket, rítusaikat vagy szertartásaikat, vagy nyilvánosan is zaklatnak, azoknak, akik ezt vallják vagy gyakorolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!