Orbán Viktor: Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára

2022. december 06. 16:31

Az EU-Nyugat-Balkán csúcsról közölt videót a magyar miniszterelnök.

2022. december 06. 16:31
null

Tiranából, Albániából jelentkezett be Orbán Viktor, ahol kedden tartják az EU-Nyugat-Balkán csúcsot. A magyar miniszterelnök üzenetében elmondta: Magyarország erős álláspontot fog képviselni, mert

Magyarország létérdeke, hogy ezek az országok minél hamarabb az EU tagjaivá váljanak, mert csak Szerbia segítségével tudjuk véglegesen lezárni a migrációs útvonalat”

– fogalmazott.  

Energiabiztonság

Orbán szerint azért is létkérdés ezen államoknak az uniós tagság, mert Magyarország energiát csak délről, Szerbia felől kap gázt. 

Ha jól csináljuk, Szerbia és a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára”

– szögezte le a magyar kormányfő. 

Orbán Viktor videóüzenetét megtekintheti itt:

Nyitóképen: Orbán Viktort fogadja Edi Rama albán miniszterelnök. Fotó: Olsi Shehu / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. december 06. 23:02
Olcsó energia? De most tényleg , itt mindenki hülye? Az olcsó energia álmát temessük el, amíg vannak ruszki szankciók.
Hunmagyar
2022. december 06. 19:44
Jol csináljuk? Ha jól csinálnánk. De nem csináljuk jól. Éhen pusztulunk. Se cukor se benzin...de a legnagyobb baj hogy se ló se szamár.
Türelem
2022. december 06. 18:29
Az energiaválság tükrében különösen érdekes az IEA /Nemzetközi Energiaügynökség/ most megjelent "Renewables 2023" című tanulmánya, ajánlom mindenki figyelmébe. Csak néhány gondolat belőle.....2025-ben a megújuló energia lesz a legfőbb energiaforrás a világon. E téren öt év alatt annyi kapacitás épül majd, mint eddig húsz év alatt, ami nyolcvanöt százalékos bővülést jelent. A szél-és napenergia aránya rendkívül dinamikusa fog nőni, az aránya az energia mixen belül 27-re harmincnyolc százalékot is elérheti. Globális szinten Kína válik főszereplővé.Így célszerű ezekre a trendekre is odafigyelni.
brekker
2022. december 06. 18:15
@zolizoltán Nem csoda, ha nem értesz, gázvezetékről van szó, eltévedtél a térképen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!