Lisztet szórtak klímaaktivisták Andy Warhol versenyautójára Milánóban (VIDEÓ)

2022. november 18. 17:31

Az Utolsó Nemzedék elnevezésű csoport aktivistái többek között a széntüzelésű erőművek újranyitása ellen tiltakoztak.

2022. november 18. 17:31
null

Klímaaktivisták több kiló lisztet szórtak pénteken az Andy Warhol amerikai művész által kifestett, Milánóban kiállított BMW versenyautóra, festékkel teli léggömböket dobáltak széjjel, majd a kiállítótér falához ragasztották magukat – jelentették hírügynökségek.

A milánói Fabbrica del Vapore kiállítótérben látható autót 1979-ben festette ki művészien Warhol.

Az aktivisták akciója után alig lehetett látni valamit a BMW-ből, körülötte pedig óriási festékfoltok borították a padlót.

Az Utolsó Nemzedék elnevezésű csoport aktivistái az éghajlatra káros intézkedések – így a széntüzelésű erőművek újranyitása és az újonnan tervezett olaszországi földgázfeltárások – ellen tiltakoztak. Az akció közben a csoport tagjai a megújuló energiaforrásokból előállított energia növelését követelték az olasz kormánytól.

Több akció is az ő nevükhöz köthető

Az Utolsó Nemzedék egyike azon szervezeteknek, amelyek a klímaváltozást okozó emberi tevékenyég miatti tiltakozásként különböző polgári engedetlenségi akciókat követnek el. Az Európa több országában is működő szervezet csak ebben a hónapban olyan akciókért volt felelős, mint a Rómában kiállított Van Gogh-festmény vagy a bécsi Klimt-festmény leöntése, de ahogy a kiállításokon, úgy a bécsi Természettudományi Múzeumban is odaragasztották magukat egy talapzathoz a dinoszauruszok termében.

Talán nem kéne hagyni, hogy a fiatalok már megint forradalmat robbantsanak ki - Kulifai Máté a Mandinernek

Hazákat is elérhetik a képrongáló zöld radikalizmus új formái? Közelegnek a bácskai rizses hússal beterített Csontváryk és az összepásztortarhonyázott Kondor Bélák? És ha igen, akkor vajon ki vállalná magára ezeket az akciókat? Talán valamelyik civil aktivista, vagy az egyik fiatal momentumos politikus? Az M5-ön futó Kommentár Klub friss adásához kapcsolódóan a Hetek lapszerkesztőjét kérdeztük.

Az akcióról videó is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. november 19. 15:06
Földre levinni, fojtófogás, radiátorhoz bilincselés, azután viheti őket a meseautó az örsre, és kemény ítéletekkel helyre tenni őket. Ritka tenyérbemászó arcberendezések, két kézzel rázzák a pofonfát.
masikhozzaszolo
2022. november 19. 13:28
Régen a megesett cselédlány lúgot ivott. (mármint az úrfitól megesett) Figyeljetek rám! Nem vagyok szép, nem vagyok okos, hogy a francba tűnjek ki? A micsodám se szép, hiába mutogatnám.
linkeloe
2022. november 19. 12:03
Azt gondolom, hogy legalább ekkora nyilvánosságot kapnának ezek az U.N. aktivisták, ha esetleg önmagukat öntenék le salétromsavval.
confitür
2022. november 19. 08:23
Ezeket a szerencsétleneket valaki irányÍtja. Ideje lenne elejét venni,ennek az elmebajnak. Vajon mivel fogják folytatni felnőttként ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!