Mostantól áldást kaphatnak a római katolikus püspököktől az azonos nemű párok Belgiumban

2022. szeptember 22. 21:32

A belga egyház döntése látványosan szembe megy a Vatikán hivatalos álláspontjával.

2022. szeptember 22. 21:32
null

A belga püspöki konferencia honlapján kedden közzétett dokumentumban a flamand római katolikus püspökök kijelentették, hogy mostantól engedélyezik az azonos nemű párok egybekelésének megáldását, de hangsúlyozták, hogy ez nem azonos azzal, amin

– számolt be a humenonline.hu.

A dokumentum szerint az áldás – amely egy imákból álló szertartást és az egymás iránti hűség vállalását tartalmazná – része annak, hogy „befogadó egyház legyünk, amely senkit sem zár ki” – hangsúlyozta a portál.

A püspökök „rögzíteni kívánják a homoszexuális személyek iránti lelkipásztori elkötelezettségüket

Az iránymutatás azt is kimondja, hogy a püspökök „rögzíteni kívánják a homoszexuális személyek iránti lelkipásztori elkötelezettségüket, és elítélik a homofób erőszakot”. A flamand püspökök azt is közölték, hogy Willy Bombeek személyében egy olyan munkatársat neveztek ki, aki segít felügyelni az LMBTQ-hívők lelkipásztori gondozását – tették hozzá.

A püspöki kar szóvivője, Geert De Kerpel a Reuters hírügynökségnek kifejtette, hogy nem az a szándékuk, hogy szembe szálljanak a 2021-es vatikáni döntéssel, hanem „mindenekelőtt pozitív üzenetet kívánnak közvetíteni.”

Mint ismert, a Vatikán 2021 márciusában kimondta, hogy a római katolikus egyház nem áldhatja meg az azonos nemű párok egybekelését, mert Isten

azóta azonban több katolikus vezető is szembefordult ezzel az útmutatással – idézte fel a Humen Online.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. szeptember 24. 20:57
A Bibliában van valami Szodoma meg Gomorra.
Alaric
2022. szeptember 23. 11:22
Kérdezem, hány ok, Van rá, hogy hányok.
fogd a pénzt és kuss
2022. szeptember 23. 10:56
nem sokáig leszenek katolikus papok. ...ha mégis, egyházszakadás lesz.
fado
2022. szeptember 23. 10:56
Sátán most a szemünk előtt veri szét a Flamand Katolikus Egyházat. Igaz Krisztuskövető nem maradhat nem vállalhat közösséget velük. Istennek kell inkább engedelmeskedni, mint az embereknek" (ApCsel 5,29)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!