Így szurkolnak a magyar fociválogatottnak a görögkatolikus atyák (GALÉRIA)

2022. szeptember 23. 14:45

„Legnagyobb istenérveink egyike a labda, melyet pusztán evolúcióval megmagyarázni lehetetlen” – olvasható a magyar görögkatolikusok Facebook-oldalán.

2022. szeptember 23. 14:45
null

„A német-magyar meccs előtt több görögkatolikus atya lelkesen szurkol és imádkozik családjával vagy paptársaival együtt a magyar csapat győzelméért” – számol be a magyar görögkatolikusok Facebook-oldala. Szabó Tamás atya írta következő sorokat:

„Hat nap alatt megteremtette az Úristen a világot, s a hetedik napon megpihent, az ember bűnbeesett, s kiűzetett a paradicsomból...

Ám Isten megsajnálta az embereket és közéjük dobta a labdát! Azóta elviselhető az élet itt a földön.

De komolyra fordítva a szót: legnagyobb istenérveink egyike a labda, melyet pusztán evolúcióval megmagyarázni lehetetlen.

A homo ludens, a játékos ember, aki az Isten képére teremtve, megtapasztalja a játék és a közösség örömét, az örökélet előízét.

A játékban ott a szabadság. A játék egy nagy demonstráció arról, hogy az ember több, mint aminek látszik. Játszik, s közben tanúságot tesz arról, ami jó, ami szép, ami igaz, ami az életben isteni” – foglalta össze az atya.

Galéria

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

***

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

***

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Nyitókép: Facebook 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 24. 12:33
Nagy az Isten állatkertje..:)
Expert0418
2022. szeptember 24. 10:30
„A német-magyar meccs előtt több görögkatolikus atya lelkesen szurkol és imádkozik családjával vagy paptársaival együtt a magyar csapat győzelméért” Hálás köszönet érte ! Dicsőség mindörökké!
states
2022. szeptember 24. 01:56
Komcsik lementek a pincébe, elővették a lezsírozott sarlókalapácsot, és beledőltek.
Dr.Felix
2022. szeptember 23. 16:24
Áldás, békesség a magyarszívű paptestvéreinknek. Igazak szavaitok mivel hitből támadottak. Keménynyakú, szilaj hódmezővásárhelyi kálomista írta ezt. Anti petru maki-zacskista. Errűl a szíjjas fődrűl. https://www.youtube.com/watch?v=KBMAfkp_Eyc&t=36s Űbenne hiszök: https://www.youtube.com/watch?v=YSrsXHZrA-I&t=35s P.s. Gyertök csak libsevik-nazevik-bolsevikek! Ateista vallású flaszter kisgestök-elkopott bűrkabátos lenin fiúcskák, azaz bojcikák, mivel fejlött haladó nyugatiasak vagytok. Ugyibár. Acsarogjatok csak, mint veszött-vesztös kutyák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!