Fitch: tízévi mélypontra lassulhat jövőre a közép- és kelet-európai EU-térség gazdasági növekedése

2022. szeptember 29. 18:49

A nemzetközi hitelminősítő közölte: várakozása szerint a térségben 2023 egészében – a mediánütemet számolva – 1,1 százalékos gazdasági növekedés várható reálértéken. 

2022. szeptember 29. 18:49
null

Tízévi mélypontra lassulhat jövőre a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok növekedése az energiaellátási válság miatt – áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban ismertetett új, felülvizsgált regionális előrejelzésében.

A nemzetközi hitelminősítő tanulmánya szerint ugyanakkor az idei erős évkezdet azt jelenti, hogy a nagy negatív korrekciók az országcsoport 2023-ra szóló prognózisait érintik, 2024-től már kilábalás várható. A Fitch londoni elemzői 13 országot vizsgáltak, köztük az összes közép- és kelet-európai EU-gazdaságot, valamint Szerbiát és Észak-Macedóniát.    

Csütörtöki elemzésükben közölték: várakozásuk szerint a térségben 2023 egészében – a mediánütemet számolva – 1,1 százalékos gazdasági növekedés várható reálértéken. A cég hangsúlyozza, hogy – a koronavírus-járvány okozta visszaesést nem számolva - 2012 óta ez lenne a leglassabb GDP-növekedés ezekben az országokban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 29. 22:12
A Fitch-nek ez a közlése nem jóslat, hanem a háború egyik célja teljesülésének nyugtázása. Csak, hogy mindenki számára világos legyen.
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 29. 21:31
Kezdődik a klasszikus darwini ''küzdelem a túlélésért''. A nyugatiak megpróbálják maguk alá gyűrni a volt keleti tagországokat, meg úgy általában mindenki mindenkit Jön a tél, nincs más remény
bodosoldier
2022. szeptember 29. 20:28
Az összes mandineres szerkeztő,újságiró szopjon faszt!!!!!!!! Azért irok igy,mert ez a szintetek,ezt értitek meg.Miért kellett egy nivós jobboldali újságból szemetet csinálni.Miért engeditek,hogy ilyen "ruszkicsicskák"és társaik igy irjonak itt.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. szeptember 29. 20:27
Büdös kurva anyátokat csak közép kelet eu! Nyugat eu meg szárnyal, mi???!!! Fordítva lesz a fics!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!