Reagáltak az ukránok Kövér László szavaira: „Szamarat füléről, bolondot beszédéről”

2022. június 06. 07:18

„A bölcs magyar nép pedig mindig is baráti kapcsolatot fog ápolni az ukrán néppel, ellentétben holmi átmeneti politikusokkal” – fogalmazott a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője.

2022. június 06. 07:18
null

Kövér László szombaton, a nemzeti összetartozás napján nyilatkozott a HírTV-nek, amikor kifejtette, hogy az ukrán elnök fenyegetőzése „személyes, pszichés probléma”. Az ukrán elnöki hivatal Facebook-bejegyzésben válaszolt a házelnöknek. 

– írta a bejegyzésben a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője, Andrij Szibiha, majd hozzátette: „Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a beszédéről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész.”

Reagál a fasiszta DNS

Andrij Szibiha szerint ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak, azonban a „régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak az ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”.

A helyettes vezető ezután kifejtette, hogy a történelem előre megy, Ukrajna pedig győzni fog. „Minden állampolgárunk büszke lesz az ukrán államunkra – az ilyen »személyek« pedig a történelem szemétdombján maradnak. Nincsen kétségem afelől, hogy a jövőben erre a megjegyzésre is csak amolyan félreértésként fognak hivatkozni, ami Ukrajna elnökére, a hősök és a bátor, szabad emberek országának elnökére »átragadt«” – írta Szibiha, majd azzal zárta posztját:

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeszippi
2022. június 06. 16:15
Meg a mamájuk pitáját...
Sulammit
2022. június 06. 15:12
Eszed semmi, te ukrán! Kövér Lászlót tiszteljük és nem átmeneti, hiszen több, mint 30 éve politikus! Több, mint 30 éve a magyar Parlament tagja, vagyis országgyűlési képviselő! Hát te ki vagy? Egy provokáló senkiházi! Ez vagy! Szijjártó a fentiekkel kapcsolatban azt írta, hogy szerinte „az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról”, provokálnak, és a köszönet hangján egyszer sem szóltak. „Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak” – jelentette ki a miniszter. "Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni. A köszönet hangján egyszer sem szóltak. Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak."
lewdberg
2022. június 06. 14:17
kövér elvtárs főhet vérében mert hazai gyászellenzékkel ellentétben tehetetlen az ukránok ellen, ők meg nem kinyalt nyugati diplomaták hogy finomkodjanak vele :)
roughneck
2022. június 06. 11:44
Ezt a nyalas dumat! Mintha valami komcsi brosurat olvasnek az atkosbol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!