Összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsát Ukrajna kérésére

2022. június 29. 08:10

Az oroszok szerint a valóságban nem volt támadás a bevásárlóközpont ellen, ami miatt összeül a testület.

2022. június 29. 08:10
null

Az Euronews arról ír, hogy ősszehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését Ukrajna kérésére. Kijev a kremencsuki bevásárlóközpont elleni hétfői orosz rakétatámadás miatt kérte a testület összehívását, írják. Volodimir Zelenszkij terrorizmussal vádolta Oroszországot, és követelte, hogy távolítsák el a Tanácsból. Az elnök egy perces csendet kért az Oroszországgal vívott háborúban elesett ukránok emlékére: „Ha egy ország békés embereket ölne meg, az mindenképpen terrorizmusnak minősülne. Egy ilyen szervezet az egész emberiség ellenségévé válna. Ezért az, amit a bűnözők és bűnszervezetek szintjén büntetnek, nem maradhat válasz nélkül egy terroristává vált állam szintjén” – mondta az ukrán elnök.

DImitrij Poljanszkij, az orosz ENSZ-nagykövet helyettese tagadta, hogy szándékosan céloznának polgári infrastruktúrát:

a kremencsuki gépgyár területén.”

Hangsúlyozták: Zelenszkij később nyilvánosságra hozta azokat a felvételeket, amelyek állítólag a kremencsuki bevásárlóközpont elleni rakétacsapás pillanatában készültek. A Kreml ragaszkodik ahhoz, hogy az ukrajnai háború, amelyet Moszkva különleges katonai műveletnek minősít, azonnal véget érhet, amint Ukrajna leteszi a fegyvert.

Nyitókép: STR / UKRAINE'S STATE EMERGENCY SERVICE / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. június 29. 12:19
A világ kiröhögi, hiszen azóta már több felvétel is cáfolja Zselé koncepcióját.
packó_
2022. június 29. 11:58
Csak jelezni szeretném. A google térképen a kremencsuki Amstor bevásárló központ ikonjára kattintva az jelenik, meg, hogy "végleg bezárt". A hozzátartozó vélemények rovatban pedig az öt hónapos magyarázat, miszerint a tulajdonos 70 százalékban egy oroszbarát oligarcha volt, akitől elvették a céget. A cég honlapja pedig 2021 októberében frissült.
elfújta az ellenszél
2022. június 29. 10:05
Collateral damage, ezt megtanultuk az elmúlt évek során. Lapozzunk
pot_ember
2022. június 29. 08:57
Nálunk a nyitva tartott bevásárlóközpont parkolója tele van autóval. Főleg ha több ezren vásárolnak éppen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!