Nyílt Sisak: Magyar Péter sarokba szorulna egy élő vitában, valójában egy Facebook-politikus, Jakab Péter frissített verziója

2024. május 20. 19:18

A Tisza Párt politikusa Karácsony Gergelyhez hasonlóan már keresi a kifogásokat és feltételeket próbál támasztani a listavezetők vitáján való részvételéhez.

2024. május 20. 19:18

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Magyar Péter láthatóan csak addig támogatta az EP-képviselőjelölti vitát, amíg tét nélkül beszélhetett erről. 

Egy élő jelölti vita komoly kockázatot jelent a Tisza Párt politikusának, mivel könnyen sarokba lehetne szorítani, ráadásul sok szakpolitikai kérdésben fogalma sem lenne, miről van szó

– jutottak közös következtetésre a Nyílt Sisak vendégei.

Ábrahám Róbert influencer arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyar a politikai karrierjét a Partizánban építette fel, most pedig nem hajlandó részt venni a Gulyás Márton által szervezett vitán.

Míg korábban a köztelevíziót utasította arra, hogy vitát szervezzen.

Azzal, hogy bár meg lesz rendezve a vita, de Magyar már feltételeket szabna, láthatóan keresi a kifogásokat, megakarja úszni a megmérettetést. Ez pedig nem véletlen, mivel 

ma nincs Magyar Péternél diktatórikusabb politikus, mivel rendszeresen kinyilatkoztat, utasítgat mindenkit, ultimátumot ad. Ha kiderül, hogy nincs rá szükség, akkor feltételeket szab. Nincs benne semmilyen vitakultúra, egy Facebook-politikus, Jakab Péter frissített verziója

– mutatott rá Ábrahám. Szerinte a támogatóinak gyakorlatilag minden mindegy, mert csak azt látják benne, hogy be tud vinni egy ütést a NER-nek, minden más láthatóan lényegtelen. Az influencer arra is rámutatott: Magyar Péter mellett Karácsony Gergely volt az, aki a leghangosabban követelte a jelölti vitát. 

Ehhez képest ők ketten szabták a legtöbb feltételt.

Magyar a Partizánt utasította vissza, Karácsony pedig az ATV vitáján nem akar részt venni.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Dávid rádiós műsorvezető arra mutatott rá, hogy a köztelevíziós vitát kötelezővé tenné, egyetért ebben Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk elnökével. A műsorban felvetődtek ugyanakkor a jelölti vita lebonyolításával kapcsolatos nehézségek is. Egyebek mellett az, hogy 11 ember vitázna, ha minden jelölt részt venne, aki indul a június 9-ei választáson listavezetőként. Ha csak egy részük lenne hivatalos, akkor mi alapján dőlne el, kik azok, akik széleskörben bemutathatják elképzelésüket az embereknek, és kik maradnának ki?

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Hogy is volt ez a „fideszes hazugsággal”? Mi is itt az „álprobléma” és az „üres riogatás”?

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete757
2024. május 21. 09:01
Ez már múlt idő, Karácsony bejelentette, hogy résztvesz a vitán, Szentkirályi hallgat, csak nem a visszaléptetését fontolgatják ? A FIDESZ visszalépteti a jelöltjét ? Ez lenne az elmúlt évek blamája, ide jutott a FIDESZ Budapesten ? Ezt azért még nagyon megfontolják szerintem. Eleve Vitézyt kellett volna indítani megegyezve Ungár Petikével.
nagymacska44
2024. május 20. 23:39
Istenem de egy szar hely lett ez a Mandiner komment szekció.
Tommaso
2024. május 20. 23:26
ORBÁN VIKTOR sarokba szorulna egy élő vitában, hiszen nincsenek érvei amivel kimagyarázhatná a rengeteg COVID-halottat, a tavalyi világbajnok inflációt, a pedofilok futni hagyását a kinai komcsi érdekek képviseletét, a háborúpárti ruszki pap melletti vétóját a hazánk védelmét ellátó NATO tudatos gyengitését (főleg egy háborús helyzetben) stb., stb., stb blanconegro szerint az lenne ORBÁN ÉRVE, hogy "Te ostoba fasz" Titi szerint az, hogy "Te senkiházi majom" Igy aztán Orbán már a műsor 2. percében elvesztené a vitát.
Tommaso
2024. május 20. 23:25
patak_2! Csak semmi terelés! ------------------------------------------ Az utóbbi kommentjeim A TUDATLANSÁGOD HATALMAS FEHÉR FOLTJAI apró részének besatirozására tett, elég reménytelen kisérlet. Mert sajnos, végtelenül buta vagy - ami a társadalompolitikai és a történelmi kérdéseket illeti. Erre a kommentjeid a bizonyitékok. Nem tudsz szinte semmit sem a demokráciáról, sem a diktatúrákról, de még a védelmedbe vett orbáni politikát sem ismered. Nem vagy tisztában azzal, mennyi hibát és búnt követett el, és hová taszitotta gazdaságilag ,morálisan és külpolitikailag ezt a jobb sorsra, jobb vezetőre érdemes kis országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!