Ez történt Ukrajnában az éjszaka folyamán

2022. március 04. 07:34

A legfontosabb hírek az elmúlt órákból egy helyen.

2022. március 04. 07:34
null

Az orosz-ukrán háborúról szóló percről percre tudósításunkat ide kattintva érheti el.

Tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőműnél

Amint arról korábban beszámoltunk, hajnalban tűz ütött ki Európa legnagyobb atomerőművénél. Az ukrán külügyminiszter szerint az orosz csapatok minden irányból lőtték a zaporizzsjai atomerőművet, de a reggeli órákra sikerült eloltani a tüzet.

Figyelmeztetünk mindenkit, hogy még soha egyetlen ország sem lövetett nukleáris erőművet. Ez az első eset az emberiség történetében.

Ez a terrorista állam nukleáris terrorizmust alkalmaz” – húzta alá az ukrán elnök.

Sikerült eloltani a tüzet

Az ukrán vészhelyzeti hatóságok Facebokon azt közölték, hogy sikerült eloltani az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőműnél péntek hajnalban keletkezett tüzet.

A lángok egy oktató épületben csaptak fel, az erőműkomplexumon kívül. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter korábban a Twitteren azt közölte, hogy  az orosz csapatok minden irányból tűz alá vették az atomerőművet.

Boris Johnson: Putyin egész Európát veszélyezteti

A brit miniszterelnök azzal vádolja Putyin orosz elnököt az energodari Zaporizzsja Atomerőműben kitört tűz után, hogy veszélyezteti egész Európát.

„A miniszterelnök azt mondta, Putyin elnök meggondolatlan lépései közvetlenül veszélyeztethetik egész Európa biztonságát” – közölte a brit miniszterelnök hivatala péntek reggel. (AFP)

A Facebook, Twitter, a BBC és még több más híroldal elérhetetlenné vált Oroszországban

Gondok vannak egyes híroldalakhoz és közösségi oldalakhoz való hozzáféréssel Oroszországban – írja a Meduza orosz híroldal, amit szintén nem lehet elérni az országon belül.

Felfüggeszti működését Oroszországban és Fehéroroszországban az Airbnb

Az online szállásközvetítéssel foglalkozó Airbnb úgy döntött, hogy felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban, írja a cég igazgatójának Twitter-bejegyzése nyomán a Telex.

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2022. március 04. 09:01
Ez kimaradt: Andrej Szuhovetszkij vezérőrnagy, az orosz szárazföldi erők 41. egyesített fegyveres hadseregének parancsnok-helyettese az Ukrajna területén végzett "különleges művelet" során elesett. A hírt Szergej Csipilev orosz tábornok közölte. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
olajfa1
2022. március 04. 08:58
TELJESEN IGAZ! "Boris Johnson: Putyin egész Európát veszélyezteti"!!!... Az egész kommunista világ az EGÉSZ VILÁGOT! veszélyezteti! Mert a kommunizmus ÁLLAMI TERRORIZMUS!!!
Gyzoltan
2022. március 04. 08:32
"A Facebook, Twitter, a BBC és még több más híroldal elérhetetlenné vált Oroszországban" Nagy lépés a demokrácia megőrzése érdekében... Ezek a cionista liberális mételyt közvetítő orgánumok csak a válságot erősítik! Pszichiáterek vezetik e szervezeteket, kik pontosan tudják, hogy a szokásos hisztériával miként lehet az embereket saját magukkal is szembefordítani! Ez tetten érhető a magyarországi médiában is, persze a liberális-bolsevik tulajdonosi kör mindenre magyarázat... Addig nem is lesz az országban normális közvélemény, míg a liberális terroristák szabadon uszíthatnak!
aleb19
2022. március 04. 08:17
mindekozben putyinpincsiorban bekerol hadovales a ruszkik utolso eu csatlosakent potyagazrol es orosz uraniumos paks2-rol almodozik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!