Putyin szerint a palesztin helyzet igazságos rendezése két független állam létén alapul

2021. november 23. 14:19

A palesztin problémát az ENSZ Biztonsági Tanácsának álláspontjával összhangban, a térségben élő összes nép érdekeinek figyelembe vételével kell rendezni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor kedden Szocsiban fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt.

2021. november 23. 14:19
null

Putyin rámutatott, hogy az orosz álláspont változatlan: az igazságos rendezés két független állam létén alapul. Biztosította Abbászt, hogy „a munka ebben az irányba fog haladni, bármilyen nehéz is”. Az orosz elnök hangsúlyozta a rendszeres kétoldalú eszmecsere fontosságát.  A házigazda szorgalmazta, hogy mielőbb folytassák az orosz-palesztin kormányközi bizottságnak a Covid-19 világjárvány miatt félbeszakadt munkáját. Kitért arra, hogy Oroszország vakcinával, gyógyszerekkel és szakemberekkel támogatja Palesztinát a koronavírus elleni küzdelemben. Rámutatott, hogy a kétoldalú kereskedelem az elmúlt évhez képest 30 százalékkal bővült.

(MTI)

Fotó: Evgeny Biyatov / POOL / Sputnik via AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. november 24. 10:09
Ha nem vicceskedett, napokon belül kirúgják az állásából.
polnemkor
2021. november 23. 17:06
Morcosak lesznek a cionisták.
MayorAnna
2021. november 23. 15:16
Apartheid állammal nehéz lesz...
neociprióta
2021. november 23. 14:41
uj történet régi arcokkal.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!