Pizzafutár lett Lipcsében az egyik afgán miniszterből

2021. augusztus 28. 13:53

Mivel nem tud németül, nem kap más munkát.

2021. augusztus 28. 13:53
null

Sayed Sadaat 2018-ig Afganisztán kommunikációs minisztere volt, azonban tavaly szeptemberben jobbnak látta, ha Németországba költözik – írja a 444. Hozzátették: most pizzafutárként dolgozik Lipcsében. Sadaat a közösségi oldalán azt írta, hogy mivel nem tud németül, így az informatikai diplomája ellenére nem kap más munkát, írják.

„Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előre lépjünk” – írta.

Azt tartaná szégyennek, ha segélyekből élne.

Azt mondja, néhányan bírálták, miután ezt a munkát választotta két év miniszterség után, de szerinte a munka az munka. A Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

Kép forrása: Sayed Sadaat Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoSS
2021. augusztus 28. 17:02
A rohadék migráncs! Dolgozik meg tanul. Mit képzel ez? Az a dolga, hogy robbantgasson meg nőket erőszakoljon! De minimum kényszerítse rá a vallását a pizzát rendelőkre. Mocskos egy világ ez!
kispufi
2021. augusztus 28. 15:10
Biciklis futárnak helyismeret is szükséges. Különben nem jut el az észak-pesti Csepelről a népligeti műjégpályához.
Nehidd El
2021. augusztus 28. 14:19
Miről szólhatott az informatikai témájú diplomamunkája? Füstjelek, szakállak, müezzin hangereje?
Lombi
2021. augusztus 28. 14:17
Ajánlanám a cikket a hazai baloldali politikusoknak. 2022 második felétől. Nem áll meg az élet dolgozni kell. Igaz gerinek nincs jogsija, futár nem lehet. De az építőipar is rengeteg segédmunkást keres. Úgyis magas vékony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!