Pizzafutár lett Lipcsében az egyik afgán miniszterből

2021. augusztus 27. 11:01

Sayed Sadaat Afganisztán kommunikációs minisztere volt, ám tavaly szeptemberben Németországba költözött.

2021. augusztus 27. 11:01
null

A volt afgán kommunikációs miniszter a Facebook-oldalán írta, hogy Németországban csak pizzafutár tud lenni, mivel nem tud németül, így informatikai diplomája ellenére nem kap más munkát.

Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előre lépjünk”

– írta. Kifejtette, hogy szégyennek tartaná azt, ha segélyekből kéne megélnie. Elmondása szerint munka mellett napi négy órát tanul egy német nyelviskolában.

Nyitókép: Sayed Sadaat Facebook oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. augusztus 29. 04:05
A semlegesnemű szavak megtanulása nehéz lehet egy hithű muzulmánnak. A DER-t ismeri, a DIE-t felismeri, a DAS vakfoltban marad.
brekker
2021. augusztus 28. 19:42
Szokásos lügenpresse baromság.
Bitrex®
2021. augusztus 28. 11:16
Női (lila) dezodort használ? Akkor még egy melegbárban is lehet Türsteher.
eresgé
2021. augusztus 28. 03:05
Különben érdekes amit mond. Voltam egy amerikai multi muncheni irodájában 1 hónapot és tele volt arabokkal, törökökkel. Gyak németet alig lehetett találni. Nyilván nem hülyegyerekek voltak és nem is illegális bevándorlóként érkeztek - szakmailag is jók, de a többségük évek alatt alig tanult meg németül. Egyszerűen nem volt rá szükségük elvoltak az angollal otthon meg tolták a saját nyelvükön. Ami viszont felkeltette a figyelmem, hogy a cég ottani álláshirdetései egytől egyig németül voltak állítólag az interjúkat is németül is tartották. Kérdeztem egy ottani magyar származású csókától hogy van ez és annyit mondott hogy ezeket nemzetközi álláshirdetések alapján veszik fel azok angolul vannak, de ha mivel helyben is kirakják a hirdetést az német és ha arra jelentkezik sanszos hogy nem nézik el neki a német tudás hiányát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!