Pew: A többség ugyanarra a pártra szavaz az elnök- és a kongresszusi választásokon is

2020. november 03. 15:22

Csak a regisztrált választók 4 százaléka osztja meg szavazatát az egyik elnökjelölt és a másik párt közt.

2020. november 03. 15:22
null

A regisztrált választóknak csak a 4 százaléka döntött úgy a Pew Research Center szerint, hogy úgy szavaz a demokrata párti Bidenre, hogy a képviselőházi és szenátusi választásokon a republikánusokat támogatja; vagy épp úgy szavaz Donald Trumpra, hogy a kongresszusi voksoláson a demokrata jelöltre húzza az ikszet. Ez négy évvel ezelőtt is hasonló volt.

Ugyan a kongresszus felsőházának, a szenátusnak csak egyharmadát választják újra, de ahol van szenátusi választás, ott is hasonlók az arányok. 2012 óta 139 szenátorválasztáson az esetek 88 százalékában az nyert, aki az adott tagállamban az elnökválasztást is megnyerte.

A Pew Research Center szeptember 30-október 5. között végezte a kutatását, 11929 felnőtt amerikai megkérdezésével, amiből 10543 volt regisztrált szavazó. 
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!