Trumpot fütyülték az elhunyt alkotmánybíró temetésén

2020. szeptember 24. 20:47

A jelenlévők közül többen kiabálva követelték, hogy hogy ne jelöljön új alkotmánybírót az elnökválasztás előtt.

2020. szeptember 24. 20:47
null

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön lerótta kegyeletét Ruth Bader Ginsburg nemrég elhunyt alkotmánybíró koporsójánál; a jelenlévők közül többen kifütyülték, amikor megérkezett a helyszínre.

A szövetségi legfelsőbb bíróság washingtoni épülete előtt felravatalozott koporsónál Donald Trump és a first lady, Melania Trump fekete szájmaszkban jelent meg.

Az ott lévő gyászolók közül többen is pfujolni kezdtek, és odakiáltották: "szavazzák ki!", mármint az elnököt a hatalomból. Néhányan azt kiabálták, hogy tartsa tiszteletben Ginsburg végakaratát, azaz ne jelöljön új alkotmánybírót a november 3-i elnökválasztás előtt. Az elnök és a first lady nem reagált az odakiabálásokra.

Ginsburg nem tette közzé nyilvánosan a végakaratát, hanem az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerint az unokájának diktálta le, hogy nem szeretné azt, ha az elnökválasztás előtt megválasztanák az utódját. A 87 éves korában elhunyt Ruth Bader Ginsburg még 1993-ban, Bill Clinton akkori elnök jelölésére lett az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság – széles körben liberálisnak tartott – tagja.

2016-ban – megszegve a testület tagjaira vonatkozó szabályokat – nyíltan bírálta Donald Trumpot,

amiért később bocsánatot is kért.

Halálhírére Trump már pénteken este reagált. „Nagyon szomorú hír” – fogalmazott egy kampányrendezvényen az újságíróknak, majd hangsúlyozta: a bíró „nagyszerű asszony volt, nagyszerű élete volt”. Majd a Fehér Ház közleményben méltatta Ginsburg pályafutását.

Az elnök szombaton nevezi meg Ruth Bader Ginsburg utódját. Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője kedden bejelentette: megvan a megfelelő számú szavazat a szenátusban a jelölt megválasztásához.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. szeptember 26. 22:50
Jól emlékszem hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is kifütyülték Göncz Árpád köztársasági elnök temetésén?
tevevanegypupu
2020. szeptember 25. 09:12
Megértem a feketéket..áthurcolták őket, rabszolgák voltak..megalázták őket..de könyörgöm..azóta eltelt már vagy százötven év..felszabadultak..Még ha eleinte nem is tanulhattak,lakhattak, utazhattak együtt fehérekkel - de miért is akartak volna, hiszen gyűlölik őket - azért lehetett volna tanulni, dolgozni,normális életkörülményeket kialakítani..ezer meg ezer fekete bizonyíték rá..ahogy a volt gyarmati országoknál is hasonló a helyzet..a gazember gyarmatosítók otthagytak mindent,mikor elmentek az országokból..csak le kellett volna hajolni..több mint hetven év..Most nem azért..de általában a nagy fekete és nagy afrikai-arab vezetőkről utóbb kiderült,hogy nagyobb pusztítást végeztek saját népeik között, lopták meg és irtották őket és több évig, mint a fehérek..Nem elsősorban őket kellene megkérdezni, hogy nu..mit is csináltatok rühes kutyák velünk? Hozzátenném még,hogy a legtöbb diktátort, fekete és drapp véleményvezért nagy általánosságban a bosevikek támogatták és támogatják..A valóban hülye,megvezetett tömeg pedig nem ismeri fel, ki az ellenség..ki a barát..Obama és Soros meg ez az asszonyság akit itt temetnek..nem az és nem volt az.. .
Horst_Tappert
2020. szeptember 25. 08:50
A milliószám legyilkolt magzatok, akik ginsburg hathatós ténykedése nyomán soha nem születhettek meg, nem tudtak odamenni fütyülni...
Mich
2020. szeptember 25. 08:47
A demokrata őrület újabb jele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!