Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

2020. február 14. 13:19

A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben.

2020. február 14. 13:19

Maryam Rostampour és Marziyeh Amirizadeh keresztény nőket 2009-ben ítélték halálra – írja a SzemLélek. A bűnük az evangélium terjesztése volt. Amíg a börtönbe vártak a kivégzésükre nemzetközi szervezetek tiltakoztak az eljárás ellen, így 259 nap után szabadon engedték mindkettőjüket.

Csakhogy az Al Arabiya beszámolója szerint nem telt unalmasan, de még csak rettegéssel sem ez a várakozás a két hölgy számára. Pedig a teheráni Evin börtön nem épp a vendégszeretet mintaintézménye: elektrosokk, alvásmegvonás és egyéb válogatott kínzások várják az odakerülőket. Emiatt Maryam és Marziyeh eleinte gyors kiszabadulásért fohászkodott, aztán felismerték, hogy Istennek más terve lehet velük. Mégpedig az, hogy fényt vigyenek a sötét helyre.

A két nő rabtársaik százaival ismertették meg a keresztény tanítást, sokakkal együtt is imádkoztak. „Nem lehetett nálunk Biblia, de megélhettük annak üzenetét a börtön falai között is” – emlékezett vissza Marziyeh Amirizadeh.

Még a börtönőrök közül is voltak, akik bizalommal fordultak feléjük

Egy női fogvatartó bejött a cellámba és megkért, hogy imádkozzak érte, de tartsam ezt titokban. Remélte, hogy ha imádkozom érte, legyőzi a termékenységi problémáit” – utalt egy esetre Marziyeh.

A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben

Egy iráni börtönben nem igazán vannak jogaid, ha pedig keresztény vagy, még rosszabb a helyzet. Amikor például megbetegszel, először azt kérdezik, mit követtél el, és ha kiderül, hogy kereszténység a bűnöd, megtagadhatják az orvosi ellátást” – tette hozzá Maryam.

A két nő nem a rácsok mögött kezdte apostolkodó szolgálatát: addigra már évek óta keresztény összejöveteleket tartottak otthonukban, továbbá 20 ezernél is több Bibliát osztottak szét irániak között. Ezeket a tevékenységet az állami törvények büntetik, de a két nő szerint már a változás szele fúj az országban.

 

Kép: alarabiya.net

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. február 16. 11:49
SZÉP NŐK= SZÉP A VILÁGUK! A MENTÁLIS ÉS A TESTI VILÁGUK IS SZÉP! NEM VÉLETLEN: A JÓISTEN IS ÖRÖMÉT LELI BENNÜK.
kizökkentidő
2020. február 15. 18:15
Lovaskocsival járok.
Robur
2020. február 15. 16:52
A kormány mikor fog felszólalni az iráni keresztények védelmében?
kaltran
2020. február 15. 15:08
"a teheráni Evin börtön nem épp a vendégszeretet mintaintézménye: elektrosokk, alvásmegvonás és egyéb válogatott kínzások várják az odakerülőket. " Nocsak nocsak. Annak idején ájuldoztak Khomejeni ajatollah forradalmárai, hogy az a csúnya Reza Pahlavi a SAVAK titkos rendőséggel mit meg nem bír csinálni: Elárulom, ponti fenti műveletekkel dolgoztak. Netán a nyilas-ávós cserebere mintájára történt a dolog?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!