A palesztin elnök az ENSZ-ben visszautasította az amerikai béketervet

2020. február 11. 17:40

A terv szerint Kelet-Jeruzsálem a továbbiakban nem tartozna a palesztin állam szuverenitása alá – ez önmagában elég számunkra, hogy elutasítsuk – jelentette ki Mahmúd Abbász.

2020. február 11. 17:40

Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt kedden elhangzott nyilatkozatában elutasította Donald Trump amerikai közel-keleti béketervét. „Ez egy izraeli-amerikai terv, amelynek az a célja, hogy lezárja a palesztin kérdést. Elutasítjuk, mert azt feltételezi, hogy Kelet-Jeruzsálem a továbbiakban nem tartozna a palesztin állam szuverenitása alá – ez önmagában elég számunkra, hogy elutasítsuk” – mondta.

Abbász egyebek között azt is kifogásolta, hogy a Trump által javasolt palesztin állam életképtelen és szétaprózott lenne. A tervhez csatolt térképet egy ementáli sajthoz hasonlította, amely tele van lyukakkal. „Önök közül ki fogadna el egy ilyen államot és ilyen feltételeket” – kérdezte.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2020. február 11. 23:07
Izrael ugyanazt akarja a zsido telepekkel, mint Hitler akarta Danzig varosaval. Szentesiteni a foldrablast, kielemlt statuszt a zsido telepeseknek a masik nemzet foldjen, sajat tulajdonba vett autosztradakat epiteni minden telephez, keritessel korbevenni es katonailag orizni az ut minden centimeterjet. Hihetetlen arrogancia! A rajuk oly nagy hatast gyakorlo elod melto utodai.
I_Isti
2020. február 11. 20:35
"a továbbiakban nem tartozna a palesztin állam szuverenitása alá " Mikor létezett palesztin állam? (a helyes válasz: soha, és most sem létezik. Ami meg van, az se nemzetközi jogilag, se sehogy nem állam.) Mi volt a soha nem létezett palesztin állam fővárosa? (Jeruzsálem speciel biztos nem.) Akkor meg mit akarnak?
zazriveczazseni
2020. február 11. 20:31
Az arabok több, mint 70 éves háborúskodás után sem akarnak békét.
zöldalma
2020. február 11. 18:00
a volt kgb ügynök megint hazudik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!