Jó széllel és enyhe malíciával

2019. augusztus 16. 07:22

Greta Thunberg a klímavédelem ikonikus figurája, nem ülhet repülőgépre vagy tengerjáró hajóra.

2019. augusztus 16. 07:22
Rab Irén

„Fa Nándort kellene megkérdezni, reális-e a célkitűzés, hogy a Malizia II Plymouth-tól New Yorkig tartó, fokozott médiafigyelemmel kísért próbaútját tizennégy nap alatt teljesíteni tudja-e? Meg hogy az amúgy egyszemélyesre tervezett vitorlást lehet-e öt személlyel terhelni, ha a helyzet úgy kívánja? Mert a Malizia II utasokat szállít: az ENSZ klímacsúcsra igyekvő fiatalkorú klímavédő Greta Thunberget és szűk stábját. Greta nem hobbiból vagy feltűnési viszketegségből választotta a vitorlázást. Ő, mint a klímavédelem ikonikus figurája, mégsem ülhet repülőgépre vagy tengerjáró hajóra, túl nagy lenne ott az egy személyre lebontott emissziós érték! A tengeren járni nem tud, és Amerikába el kell jutni valahogy, így marad a szél erejével vitorlázó versenyhajó.

Nem tudni, mennyibe kerül az út, azaz mennyit lehet általa reklámbevétellel kaszálni, akár Greta, akár a hajótulajdonos oldaláról nézzük. A sok jelentkező közül Greta a német Boris Herrmannt választotta ki és az ő malíciáját. Nem tudni, mennyien tolongtak a látszólag ingyen fuvarért, Fa Nándor biztosan nem volt közöttük. Pedig de szép lett volna, ha Greta például a Spirit of Hungary-vel szeli át az óceánt! Megdobogtatta volna vele az amúgy mozgalmát nagyrészt elutasító magyar szíveket.”

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 17. 19:48
Pozsonyi Ádám egészséges véleménye erről a szerencsétlen teremtésről. http://mindenszo.hu/szel-dettikenek-paks-2-rol-hogy-felfogja-vegre-mirol-is-szol-ez-az-egesz/
pemete jakab
2019. augusztus 16. 17:46
"Greta Thunberg a klímavédelem ikonikus figurája, nem ülhet repülőgépre vagy tengerjáró hajóra." A végén még oda lyukad ki a szerző, hogy ennie sem szabad, mert azzal is terheli a környezetet. Pedig a Magyar Hírlap sokkal környezetkárosítóbb: elég csak arra gondolni, hogy hány példányt nyomtatnak ki minősíthetetlen tartalommal. Így nem csak a környezeti, hanem a társadalmi károkozásuk is nagy.
röviden
2019. augusztus 16. 13:47
Ez a hajó műanyag, tessék fahajóval menni.
tevevanegypupu
2019. augusztus 16. 13:13
Nem egészen értem miért Amerikába megy,miért nem a Közel-Keletre vagy Afrikába,, esetleg Indiába, ahol valóban jogos lenne egy kicsit környezettudatosítani..Amerikában kétségtelenül jobb körülmények között tudatosíthat majd..és nyilván könnyebben talál csirát, szóját és moszatot táplálkozás kiegészítőként..meg a riporterek is jobban szeretnek rendes ágyban aludni jó kis szállodákban..Emlékszem annak idején milyen szenzáció volt Magyarországon, mikor egy preparált bálnát hurcoltak körbe az országban..mindenki megbámulta és mindenkinek volt róla véleménye..ahogy Gerdáról is nyilván..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!