Decebal várja a nagyközönséget egy szatmári áruházban

2018. november 27. 21:36

Új pláza épül Szatmárnémeti városában, ami azonban különösen pikáns, hogy Decebal dák király néz le az áruház kerítéséről.

2018. november 27. 21:36

A dákoromán elmélet érdekes megnyilvánulását produkálja egy szatmári áruház, amelynek kerítését Decebal portréja díszíti. A historizáló alkotás mellett az is megmelengetheti a vásárlóközönség szívét, hogy a beruházás a tervezett átadási határidő előtt elkészül.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. november 30. 14:35
Más kérdés, hogy Decebal dák királynak annyi köze van az oláhokhoz, mint a pócegérnek a denevérhez (a szárnyas egérhez, vagy egy F–4 Phantom II-hoz). Mindenki azt hisz magáról, mit csak akar. Más kérdés, hogy ha a veréb, szirti sasnak képzeli magát, a varjak kinevetik: (kááár-kkkááár-kááár!)
mustarharmas
2018. november 28. 16:28
Kitalált történelem:)
Senye Péter
2018. november 28. 08:50
Összeállították a román nyelvben és nyelvjárásaiban fellelhető dák szavak jegyzékét. Szerepel benne a 'halasto' szó is, a számunkra is érthető jelentésével.
Járai
2018. november 28. 08:04
Décse ma is létező magyar keresztnév, szerintem a dicső szó alakváltozata, ahogyan a Géza és a Győző egymásnak változatai. A bál a bán tisztség torzult, vagy a rómaiak által félrehallott alakváltozata lehet. Pannónia név elején is felismerhető a bán pösze változata. Tudtommal az is egy helyi vezér nevét rejti. Dák népnév különböző változatai a szkíta térségben, azaz Eurázsia ősgyepén többször előfordul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!