Már a „vagina” szó is kirekesztő

2018. augusztus 23. 17:31

Ki nem találnák, mit javasolnak helyette.

2018. augusztus 23. 17:31

Fontos lépést tett a HealthLine nevű, San Franciscó-i egészségügyi tanácsadó szervezet az LMBTQIA-emberek és a non-bináris személyek elfogadásának útján: azt tanácsolják, hogy a szexuális felvilágosító kiadványokban ezentúl kerüljék a „vagina” szó használatát – adja hírül a The Daily Caller.

HealthLine az inkriminált kifejezés helyett az elülső lyuk (front hole) terminust javasolja. A „pénisz” és a „szeméremtest” kifejezések szintén kirekesztőnek ítéltettek a szervezet által, szerintük az a nézet, hogy „a pénisz kizárólagosan férfi-, illetve a szeméremtest kizárólagosan női testrész, pontatlan. Azzal, hogy a genitáliákra ezentúl a "testrészek" kifejezéssel hivatkozunk, valamint hogy az anatómiára vonatkozó orvosi fogalmakat nem társítunk egy-egy nemhez, sokkal inkább képesek leszünk a biztonsági szexről egyértelmű és befogadó módon beszélni”.

(A képen: Georgia O'Keeffe Grey Lines with Black, Blue and Yellow c. festményének részlete)

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2018. augusztus 28. 15:43
A láb szó is kirekesztő, hiszen vannak szerencsétlen, lábnélküli embertársaink is. Javaslom helyette az "alsó nyúlvány" elnevezést.
nemecsekerno_007
2018. augusztus 25. 18:58
Front hole. AZZZZ!!!!! :) A front lebeny, az meg már nincs mert kiszedték.... :D
Senye Péter
2018. augusztus 25. 07:11
"Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos." (Einstein)
Lion
2018. augusztus 24. 16:12
Mi lesz így A Vagina Monológokkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!