Egy afrikai bíboros tanácsa az európaiaknak

2018. május 18. 14:50

Robert Sarah szerint a nyugatiak nem ismerik a csendet.

2018. május 18. 14:50

Robert Sarah bíboros, a Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációjának prefektusa. A guineai főpap Kanadába utazott és meglátogatta a Torontói Egyetem Szent Mihály Kollégiumát. 2018. március 12-én este beszédet tartott a Szent Mihály székesegyházban a csend jelentőségéről, továbbá a lelki élet és az Istennel való kapcsolat fontosságáról. Sarah szerint a nyugati világban azért hanyatlik a hit, mert az emberek nem ismerik a csendet.

„Úgy látszik, hogy a nyugati társadalom elveszett” – mondta Sarah.

A bíboros köztudottan nem mindenben osztja Ferenc pápa nézeteit. Sarah kijelentette, hogy „Az Egyház súlyosan téved a valódi válság természetét illetően, ha azt hiszi, hogy az alapvető küldetése az, hogy megoldásokat találjon minden politikai problémára az igazságossággal, a békével, a szegénységgel, a migránsok befogadásával, satöbbivel kapcsolatban, miközben elhanyagolja az evangelizációt.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. május 21. 06:55
"..Ők már csak tudják, mi a virágzó társadalmak titka." EZ IRÓNIA, s nyilván ők az afrikaiak az --úgymond-- " virágzó TÁRSADALMAKRÓL" nem sokat tudnak.(kérdés: mi európaiak mennyivel tudunk többet, a marhára jólfejlett GŐGÜNKBEN) De! A VIRÁGZÓ EMBERI LELKEKRŐL azért még tudhatnak TÖBBET(!!!)m az afrikai emberek, és különösen az ottani katolikus LELKI emberek--s az sem semmi!
Bell & Sebastian
2018. május 18. 23:52
Erről Popper Péter, bizonyára szanszkrit mondása jut az eszembe: a vallás az, amikor egyedül vagyunk. 5-6 üres borosüveg társaságában nekem sokkal jobbak is eszembe jutnának, de másnap letagadnám.
néhai Ch.Pilot
2018. május 18. 17:37
Sarah bíborosnak tökéletesen igaza van.
syphax
2018. május 18. 17:31
Bizony-bizony: SARAH BIBOROS ÚRNAK OLYANNYIRA IGAZA VAN, HOGY RENDSZERESEN IMÁDKOZNUNK KELL(!!!) A CSENDÉRT. Mert a CSEND hatalmasnagy ÉRTÉK, az emberek nagy része talán nem is tudja mennyire az! Még az igazán hivők egy jelentős része sem. A CSENDBEN nyilik meg az ember számára az ISTENI NAGYSÁG, ilyen állapotban "halljuk meg" igazán az Úr igazi szavát. Mert a legnagyobb legnagyobb TEREMTETT IGAZSÁGOK az emberben belül vannak--már akinek tényleg vannak igazságai. A politika külső ügy és túl zajos. CSEND KELL! IGAZI CSEND! SOK CSEND! P.s.: Csak nehogy szóljon valaki, hogy ne orditsak a nagybetűimmel, mert nem orditok csak néha nagybetűkkel irok. Csend! Csend! Csend! Ez kell!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!