Matuzsálemi korú sebészorvos vezeti a mormon egyházat

2018. január 16. 20:04

Egy kilencvenhárom éves sebészorvos lett a mormon egyház elnöke.

2018. január 16. 20:04

 

Russell M. Nelson 93 éves volt sebészorvos személyében új elnököt választott az amerikai mormon egyház a Salt Lake Cityben. 

A döntést a mormon egyházat vezető idősek tanácsa hozta meg, követve azt a belső szabályt, miszerint a testület legrégebbi tagja az egyház vezetője. Nelson a tizenhetedik elnöke a mormon egyháznak, amelynek hivatalos neve: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza.         

Az egyházában prófétának tekintett elnök megválasztására azért került sor, mert elődje, Thomas S. Monson január elején elhunyt.         

A világszerte mintegy 16 millió hívet számláló mormon egyház az egyik legnagyobb lélekszámú protestáns felekezet az Egyesült Államokban, tagjai között prominens politikusok is vannak: például az idén visszavonuló Orrin Hatch szenátor, vagy Mitt Romney, volt republikánus elnökjelölt.         

A mormonok központja Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben van.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2018. január 17. 04:25
Seniorátus (contra) Prima Genitúra. Koppány (versus/Vs) Vajk. DE: Alkohol nuku.
tom hagen
2018. január 16. 22:51
Nekünk meg két pápank van egyszerre... átlag életkor 86,5. Szóval a mormonok nyertek... Különben meg egy van. De az nem a Feri. :-(
NeMá
2018. január 16. 20:40
Egy 96 éves orvos biztos tud valamit, csak ilyeneknek szabadna diplomát adni, addig csak bojtárok :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!