Jézus, Putyin és Elon Musk az orosz fiatalok példaképei

2017. november 04. 11:46

Bár a legtöbben inkább a szüleikre tekintenek példaként.

2017. november 04. 11:46

Kutatást közölt az orosz fiatalságról az orosz közösségi oldal, a VKontaktye – írja az RBK orosz üzleti oldal. A VKontaktye 2017 júliusában mintegy tízezer 14 és 25 év közötti orosz fiatalt kérdezett meg arról, jelenleg kit tart példaképének.

A legerősebb öt közé befért Jézus Krisztus, Vlagyimir Putyin és Elon Musk amerikai üzletember, a Tesla alapítója is – a legtöbb fiatal számára azonban szülei jelentik a példaképet. Sokan feleltek úgy is a kérdésre, hogy nincsen példaképük.

A példaképeken kívül a kutatás más érdekes adatokra is rávilágít:

  • A fiúk 81, és a lányok 89 százaléka félne sokáig közösségi oldalak nélkül maradni
  • A válaszadók 24 százaléka szerint a sikertelenséget alapvetően a lustaság okozza
  • Az orosz fiatalok 26 százalékának a barátság, a család és a szerelem a legfontosabbak az életben, míg 15 százalékuk a pénzt, a karriert, és személyes fejlődést helyezte az első helyre

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. november 04. 17:00
A tanító néni felteszi a kérdést az osztálynak: - Na, ki tud mondani egy igazán hősies történelmi személyiséget, akit példaképének tart? Néma csend. - Aki tud mondani egyet, kap egy szelet csokit! Pistike jelentkezik: - Hunyadi János. - Jól van, Pistike itt a csoki. Ahogy megkapja a jutalmat, Pistike visszaül a padba, elővesz egy képet a padból, és azt suttogja: - Bocs, Batman, de az üzlet az ület.
Akitlosz
2017. november 04. 16:54
"A legerősebb öt közé befért Jézus Krisztus, Vlagyimir Putyin és Elon Musk amerikai üzletember, a Tesla alapítója is – a legtöbb fiatal számára azonban szülei jelentik a példaképet. Sokan feleltek úgy is a kérdésre, hogy nincsen példaképük." És az utóbbiak feleltek jól. Jézusnak, Putyinnak, Elon Musknak sem példaképei az orosz fiatalok. Miért is kellene más embereket majmolni, amikor ők sem majmolnak minket?
tango47
2017. november 04. 15:32
Sokkal normálisabbak, mint USA-beli kortársaik.
SilentBob
2017. november 04. 12:17
Mi ez a bárgyú kép?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!