Öt hónap után mentettek ki egy Csendes-óceánon hánykolódó vitorlást

2017. október 27. 10:19

A vitorláson rekedt két amerikai nőnek szerencsére volt elég száraz élelme és víztisztítója.

2017. október 27. 10:19

Majdnem öt hónapot hányódott a Csendes-óceán vizein az a kis méretű vitorlás, mellyel két amerikai nő Hawaiiról Tahitibe akart jutni, míg egy tajvani halászhajó észre nem vette őket. A BBC pénteki beszámolója szerint a japán partoktól nagyjából 1500 kilométerre dél-keletre találták meg őket, a halászok értesítették az amerikai haditengerészetet, végül ők mentették ki a két nőt és a két kutyát.

Jennifer Appel és Tasha Fuiaba májusban hajózott ki, a rossz időben azonban tönkrement a hajó motorja. Azt gondolták, a szél és a vitorlák segítségével kijutnak a szárazföldre – írta közleményében a haditengerészet hetedik flottája. Kéthavi hányódás után kezdtek el naponta segélyhívásokat küldeni, ám senki nem észlelte őket, mivel túl mesze voltak más hajóktól és kikötőktől – áll a közleményben.

Október 24-én azonban egy tajvani halászhajóról megpillantották a vitorlást és értesítették a guami amerikai hatóságokat. Másnap megérkezett az USS Ashland nevű hajó, hogy a két honolului nőt kimentse. A kis vitorlás utasai úgy élték túl a megpróbáltatást, hogy elég száraz élelmük – nagyrészt zabkása és tészta – volt, valamint víztisztítót is vittek magukkal.

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2017. október 29. 13:23
Tényleg, a vitorlással vajon mi lett a kimentés után?
pepu
2017. október 29. 10:42
Próba
A teremburáját
2017. október 28. 11:40
Ugyan, szerintem nem tudták felhúzni a vitorlát, a motor meg bedöglött, a két kutya meg nem tudta vontatni a dézsát. A tegnap a bulvárban elég furcsa dolgokat lehetett olvasni róluk, pl. hogy Honoluluból Hawaiira akartak menni (Sic!) -s ezt a hozzászólók sem reklamálták! Meg hogy eltört az árbócúk, amely mint látható szépen ágaskodik a képen.... Szerintem meg nem tudtak vitorlázni...s volt 5 hónapra kutyakajájuk is?
pepu
2017. október 27. 21:31
Én mondjuk ha felkerülök egy vitorlás hajóra, akkor első izgalmi állapotomban felhúzom a vitorlát. (Miután ittam egy(két) whisky-t) Az Atlanti áthajózása 3 hét vitorlával. Vitorla nélkül azt hiszem tovább tart. Azt nem próbáltam. A Csendes meg még nagyobb. Azért a papírokra kíváncsi lennék, hogy motor nélkül semmire se mentek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!