Eb-t nyert Athénban, mégsem lopta be magát a város a szívébe – az év női sportolója már az olimpiára koncentrál (VIDEÓ)

2024. február 25. 17:03

A kiváló vitorlás, Érdi Mária zsinórban harmadszor harcolta ki az ötkarikás játékokon való indulási jogot.

2024. február 25. 17:03

Érdi Mária ismét bizonyított. A világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyző Athénban megnyerte a kontinensbajnokságot, és mostantól már elsősorban az olimpiára koncentrálhet. Zsinórban harmadszor harcolta ki az ötkarikás játékokon való indulási jogot, nem mellesleg a sportújságírók szavazatai alapján januárban őt választották meg Magyarországon az év női sportolójának.

Az MVM SE klasszisa a vele készült interjúban elmondta, speciális versenyen van túl, mert alig fújt a szél Athénban, és ilyenkor sokkal nagyobb a stressz a mezőnyön. Beszélt a hirtelen jött népszerűség terhéről, és arról is, hogy milyen olimpiai felkészüléssel lenne elégedett.

Érdi Mária az ILCA6 hajóosztályban alkot maradandót világversenyről világversenyre. Az Eb-n az élről kezdte meg az éremfutamot, és okos, taktikus versenyzéssel megszerezte az Eb-aranyat.

Nagyon örülök, hogy kiszámíthatatlan körülmények között is bizonyítottam, hogy tudok a legjobb lenni.

Korábban még nem voltam Görögországban, amellett, hogy nyerni tudtam, a téli Athén nem lopta be magát a szívembe. Talán egyszer nyáron visszamegyek, amikor jó a szél” – mondta Érdi Mária, aki az olimpiáig egy Európa-kupán és két Világkupán ül hajóba, ezeknek a megmérettetések segítik az olimpiára való minél sikeresebb ráhangolódást.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. február 25. 18:03
Nagy esélyesünk.
letsgobrandon-2
2024. február 25. 17:36
Pacsi neki ! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!