Bannon: Republikánusok ássák alá Trumpot

2017. szeptember 08. 19:41

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök nemrég lemondatott főtanácsadója szerint a Republikánus Párt egyes vezetői nem csupán Trump programját akarják aláásni, hanem egyenesen a tavalyi elnökválasztás eredményét szeretnék megsemmisíteni.

2017. szeptember 08. 19:41

A republikánus elit egy része megpróbálja aláásni Donald Trump amerikai elnök programját – állította Steve Bannon, a Fehér Ház nemrégiben lemondatott stratégiai főtanácsadója egy televízós interjúban.  

Bannon a CBS televízió 60 perc című, vasárnap esti politikai műsorának adott interjút. Ennek egyes részleteit a csatorna pénteken nyilvánosságra hozta. 

A volt főtanácsadó, aki ismét a Breitbart News jobboldali médiumot vezeti, azt állította, hogy a Republikánus Párt egyes vezetői nem csupán Trump programját akarják aláásni, hanem egyenesen a tavalyi elnökválasztás eredményét szeretnék megsemmisíteni. „Ez olyan nyilvánvaló, mint ahogyan a nappalt az éjszaka követi” – fogalmazott.

Steve Bannon konkrétan Mitch McConnell szenátusi frakcióvezetőt és Paul Ryan házelnököt említette, akik szerinte „nem akarják Donald Trump populista, gazdasági nacionalista programjának megvalósítását”. A riporter kérdésére Bannon felidézett egy Trump és McConnell közötti párbeszédet, melynek során McConnell ingerülten azt mondta, „nem akar többé a washingtoni mocsár lecsapolásáról hallani”. Donald Trump választási kampányának egyik jelszava ugyanis az volt hogy „lecsapolja a washingtoni mocsarat”, azaz megtisztítja a washingtoni politikát.

Bannon felidézte azt is, hogy Reince Priebus, Trump nemrégiben szintén távozásra késztetett kabinetfőnöke, aki korábban a Republikánus Országos Bizottság elnöke volt, tavaly októberben egy megbeszélésen azt mondta Trumpnak: „vagy azonnal visszalép az elnökjelöltségtől, vagy az amerikai politikatörténet legnagyobb arányú vereségét szenvedi el”.

(MTI)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2017. szeptember 09. 01:02
Trump rákényszerül (?), hogy úgy elnököljön, mintha Killary Hilton nyerte volna meg a választást.
kaltran
2017. szeptember 08. 21:21
Mi a szarnak mondott le Bannon? Megrevolverezték? Tegye közzé. Ha már Trump környezete is szétverhető, akkor az egész világ szétverhető. (Lehet, hogy nem mondtam újat).
zakar zoltán béla
2017. szeptember 08. 20:50
Neokonyultak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!