Trump megválasztása után is kampányol

2017. augusztus 23. 09:12

A médiában dolgozókat és demokratákat kártékonynak, Kim Dzsongun viselkedését tiszteletre méltónak ítélte Donald Trump kedd esti beszédében. Phoenixben adott műsora kampányprogrambeli előadásaira hasonlóan zajlott, a résztvevők méltatták, a tüntetők az épület előtt szidták az elnököt.

2017. augusztus 23. 09:12

Gazdasági terveiről, a falépítésről, a charlottesville-i eseményekről és a keleti kapcsolatok alakulásáról is beszámolt Donald Trump augusztus 22-i beszédében. Az amerikai elnök az Arizona állambeli Phoenixben tartott közel másfélórás előadásában kampányprogramjából ismert fellépéseihez hasonló műsort adott. 

Külpolitikai kérdések

Trump újbóli ígéretet tett a mexikói határ mellé tervezett fal megépítéséről. Az ügy korábban is sok botrány forrása volt, az elnök viszont továbbra is kitart elképzelése mellett. Véleménye szerint az ellenzéki demokrata párt tagjai „obstruktívak” és „Amerika biztonságát teszik kockára” amikor a fal építése ellen dolgoznak. További tervei közt a kormányfő beszámolt arról, hogy a Mexikóval és Kanadával meglévő gazdasági egyezséget (az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi egyezményt, a NAFTA-t) valószínűleg felbontják. Hozzátette: „Személy szerint nem gondolom, hogy üzletet köthetünk, mert nagyon kihasználtak minket.”

Az USA és Észak-Korea közötti kapcsolatok ügyében bizakodásra okot adó megjegyzést tett a feszültségek csökkenése kapcsán. „Tisztelem a tényt, hogy Ő is tisztelni kezdett minket” – utalt Kim Dzsongunra. „És talán – nem valószínű, de talán – valami pozitív is kialakulhat ebből.” – fűzte hozzá. 

Belpolitikai kérdések

Trump beszédének kezdetén és végén is az amerikai összefogás szükségességéről beszélt. Ez a gondolat kampánya során is sokszor elhangzott, a kormányfő pedig még mindig elemi fontosságúnak tartja, hogy az emberek összetartóbbak legyenek az USA-ban. A charlottesville-i események kapcsán a médiát bírálta az elnök, mondván az ő erőszak kapcsán ejtett „tökéletes” szavait félrevezetően adta tovább. Megvádolta a „médiában és a hamis hírgyártásban dolgozó tisztességtelen embereket” hogy „megpróbálják elvenni történelmünket és örökségünket”, mert „nem szeretik országunkat”

A beszéd megtartása alatt közönségének nagy része pozitív volt az elnök irányában, ám az épület előtt  ezúttal is Trump-ellenesek gyülekeztek, akiknek tüntetését a rendőrség kellett felügyelje. 

A teljes beszéd itt tekinthető meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2017. augusztus 23. 10:39
"az épület előtt ezúttal is Trump-ellenesek gyülekeztek, akiknek tüntetését a rendőrség kellett felügyelje" Vajon miért érezte szükségesnek a mandi ügyeletes szerkesztője hogy tudatosan szépítsen, bagatellizáljon magyarul hamisítson egy hírt? "A tüntetés ezúttal sem volt békés: a Trump-ellenes protestálók köveket és üvegeket hajigáltak, és végül a rendőrségnek kellett szétoszlatnia őket." És ezt még a hvg.hu és a 444 is megírta. Miért kell ennyire cucknak lenni?
balbako_
2017. augusztus 23. 09:21
Miért az ellenzéke nem kampányol folyvást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!