Betiltották a nejlonzacskókat Kenyában

2017. augusztus 28. 11:55

Börtönbüntetést vagy több ezer dolláros bírságot is kaphat az hétfőtől, aki nejlonzacskót használ Kenyában.

2017. augusztus 28. 11:55

Kenyában betiltották a nejlonzacskókat, így hétfőtől az országban tilos a nejlonzacskók eladása, előállítása és használata is. Ha valakit nejlonzacskók cipelésén kapnak, az 38 ezer dolláros büntetésre vagy akár 4 év börtönbüntetésre is ítélhető – írta az Euronews. 

A tiltás a környezetvédelem jegyében született, ám a szabály betartása magával hozhatja 80 ezer állás megszűnését is – állítják a nejlonzacskógyártók. Az ország lakossága korábban hozzávetőlegesen 24 millió nejlonzacskót használt el havonta, így kérdéses, hogy miképpen tudnak alkalmazkodni az új intézkedéshez. 

Afrika több országában, például Dél-Afrikában, Ruandában és Eritreában is betiltották már a nejlonzacskók használatát, ahogyan Kenyában is ez a harmadik kísérlet tíz éven belül.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2017. augusztus 29. 10:25
"A tiltás a környezetvédelem jegyében született, ám a szabály betartása magával hozhatja 80 ezer állás megszűnését is – állítják a nejlonzacskógyártók" - és ezt beveszi valaki? Itthon is megy a sírás, hogy a minimálbér emelés után majd tízezrek kerülnek az utcára. Aztán ahhoz képest valahogy nem látom az elbocsátottak tömegeit. Kenyában is, ha átnyergelnek a műanyagról a papírzacskókra vagy kosarakra, a megszűnő keresletet másik váltja, a megszűnő munkahelyek helyett mások létesülnek.
Petykabá
2017. augusztus 28. 13:24
szerintem nagyszerű, végre valami innovatív ötlet Afrikából!
Nannyó
2017. augusztus 28. 13:01
Úgy tűnik, fejlettebbek, mint mi, európaiak... :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!