Németországban is meghalt egy ebolás beteg

2014. október 14. 21:27

Meghalt az az ebolával megfertőződött szudáni ENSZ-alkalmazott, akit múlt héten csütörtökön szállítottak Libériából Lipcsébe.

2014. október 14. 21:27

Meghalt keddre virradóra az az ebolával fertőzött beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek. Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor „erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak” tartották.

A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurtam Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. október 15. 21:29
Azt gondolom, elő kell venni a jó öreg fokhagymát és hinni kell abban, hogy a nagyok arra gondolnak, eszünk sincs.
Tüke66
2014. október 15. 16:54
Emlékszem, amikor Isztambulból jöttünk haza '77-ben, a bolgár határon háromnapos karanténba zártak bennünket, mert Ankarában(!) kolera járvány volt. Ehhez képest a ma felvilágosultabb(?) embere hihetetlen baromságokat követ el. Anno a honvédségnél vegyi-sugár felderítőnek képeztek ki. A kiképzés során megismerhettük, miként lehet rövid idő alatt katonák tömegét harcképtelenné tenni pl. egy kis vírussal. Nos, ha nem az emberiségen azaz rajtunk végeznek most kísérletet, akkor nem igazán értem, hogy ezt a rendkívül veszélyes betegséget miért nem veszik komolyabban? Az első hír hallatán már azt mondtam, hogy villámgyorsan izolálni kellene azt a területet. Ehhez képest a vész terjesztésén ügyködnek. Az emberek nem veszik eléggé komolyan az ilyen bajokat, mert úgy gondolják, hogy ez tőlük távol van, őket nem érheti. Nos gondoljatok bele, ha csak egy fertőzött ember felszáll egy repülőre, vagy az afrikai menekültek kikötnek Olaszországban. Ez nem vicc.
foton
2014. október 15. 08:20
Az ENSZ heti (!) 10 000 új megbetegedést jósol decemberre. http://www.nytimes.com/2014/10/15/world/africa/ebola-epidemic-who-west-africa.html?_r=0
pajszer
2014. október 14. 23:30
Le kell zárni Európát. Egy deka bevándorló se jöhesssen be. Izolálni kellene a vírust Afrika területére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!