Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa az ebola miatt

2014. szeptember 16. 08:00

Csütörtökön Washingtonban rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa az ebola miatt. Az Egyesült Államok több ezer tagú egészségügyi és katonai támaszpontot tervez létrehozni Libériában.

2014. szeptember 16. 08:00

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa az ebola miatt. A találkozót csütörtökön tartják Washingtonban, az Egyesült Államok kezdeményezésére.

 
„Azonnali nemzetközi fellépés nélkül a járványnak jóval több áldozata lehet, és egy generációval vetheti vissza a nyugat-afrikai országokat. Ha viszont a nemzetközi közösség összefog, a válság kezelhető” - mondta Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, aki azt reméli, hogy a tagállamok konkrét kötelezettségeket is vállalnak azért, hogy a három leginkább sújtott országban, Libériában, Guineában és Sierra Leonéban leküzdjék a válságot.
 
Az ENSZ BT története során eddig csak egyszer ült össze egészségügyi témában, akkor az AIDS terjedése miatt. Az Egyesült Államok több ezer tagú egészségügyi és katonai támaszpontot tervez létrehozni Libériában a járvány ellen.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!